Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Jørgens kærlighed til sit mammuttræ

Mangeårigt medlem Jørgen Bech-Andersen er ikke så lidt stolt af det mammuttræ, der vokser i hans have i Holte. Det, der i 1968 blot var et par kogler, han havde med hjem fra USA og plantede for sjov, er i dag en over 20 meter høj kæmpe.

Den måler omkring to meter i diameter nu, højden har jeg ikke helt styr på, men sidst jeg målte den for nogle år siden, var det cirka 22-23 meter,« fortæller den 88-årige tidligere lektor i plantesygdomme Jørgen Bech-Andersen om sit enorme mammuttræ, Sequoiadendron giganteum. Og hvordan er sådan et træ så begyndt at vokse i en have i Holte?

Kogler med hjem i kufferten

Det var et længere studieophold i USA i slutningen af 1960’erne, der gjorde, at Jørgen Bech-Andersen fik øjnene op for denne kæmpe. For at prøve at dyrke mammuttræet selv samlede han nogle kogler og købte også nogle frø, som han tog med hjem til Danmark for at gøre forsøget. »Jeg stak frøene ud af koglerne og plantede dem i potter med jord. Efter nogen tid stak der pludselig tre spirer op, og dem plantede jeg over i hver sin urtepotte. En blev ædt af hunden, en fik svampesygdommen rodbrand – også kaldet “sorte ben” – den tredje plantede jeg ud på skråningen i vores have,« fortæller Jørgen Bech-Andersen. Da mammuttræet her ville få konkurrence fra andre træer, forventede han ikke, at det ville blive så stort. »Jeg har ikke gjort noget særligt for det, bare ladet det stå og vokse,« fortæller han.

Sin begejstring over mammuttræet delte han med Havens læsere i en artikel kort tid efter sin hjemkomst, og i dag er træet cirka 50 år og fortjener at blive vist frem på Haveselskabet.dk i fuld figur.

Kort om mammuttræ 

Højde og omfang: Det er stort! I USA er der målt træer på over 100 m. I Danmark kan de blive ca. 35 m. 

Nåle, bark og kogler: Nålene er skælagtige, sylformede og stikkende. Den rødbrune bark er blød og svampet og kan blive op til 50 cm tyk, hvilket er et godt værn mod skovbrande, som træet kan være udsat for i nogle lande. Koglerne er fem til otte cm. Først er de grønne, men efter andet år modner de og bliver brune. De kan sidde på træet i adskillige år. 

Blomstring: Mammuttræet blomstrer tidligt om foråret med en lille (fem mm), gullig hanblomst og en grøn hunblomst, der nærmest ligner en cylinderkogle – ca. to cm. Træet er stedsegrønt. 

Trivsel: Tåler ikke så godt at stå i skygge eller at få konkurrence af andre planter.