Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Undgå frostskader hos stedsegrønne

Vidste du, at risikoen for frostskade hos stedsegrønne planter faktisk er størst, når planterne tør op igen?

De fleste havefolk ved, at de skal beskytte de sarte vækster mod hård frost, men faktisk er risikoen for, at de stedsegrønne lider skade større i optøningsfasen, end når frosten bider. Tør de for hurtigt op, kan cellevæggene briste. 

Derfor er det en god idé at beskytte de stedsegrønne mod solens stråler i vintertiden. Kolde frostnætter forekommer ofte i klart vejr, og når solen brager ned den efterfølgende morgen, sker optøningen for hurtigt.

Hvad sker der, når de stedsegrønne fryser?

Når stedsegrønne planter udsættes for frost, sker der det, at det vand, der ligger udenfor cellerne fryser til iskrystaller. Dette vand er ret rent og fryser ved 0 grader celsius.

Vandet inde i cellerne har et lavere frysepunkt, for det indeholder opløste salte, sukkerstoffer og enzymer, som virker ligesom kølervæske. Når vandt udenfor cellerne fryser trækkes noget af vandet inde i cellerne ud. Det beskytter cellerne mod indvendig isdannelse, hvilket ville slå dem ihjel. 

Buksbom med rim.

Ligger den klippede buksbom udsat for direkte morgensol, bør du give den skygge. Ellers risikerer du, at optøningen sker for hurtigt og bladene skades.

Hvad sker der, når bladene tør op igen?

Når temperaturen stiger, smelter isen udenfor cellerne, og da der også er noget vand, som hører til inde i cellerne, opstår der et pres, når vandet skal tilbage i cellerne. Jo hurtigere isen tør, jo større pres og jo større risiko for, at cellevæggene ødelægges. Sker optøningen over længere tid, kan vandet stille og roligt sive ind i cellerne uden at skade væggene.

Det er altså ikke alene for at beskytte mod frost, men lige så meget mod hurtig optøning, at de stedsegrønne skal beskyttes. Læg et par lag fiberdug hen over dem, opsæt et skyggenet, eller dæk de lave arter med gran.

Taks med rim.

Rim på de stedsegrønne er umådelig smukt, men også langt mere farligt end sne. Vandet mellem cellerne er frosset, og når det tør, risikerer du, at cellerne sprænges.