Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

5 tips når du planter

September er den allerbedste måned at plante stauder, buske og træer.

Plantning af storkenæb. Foto: Haveselskabet

De fleste planter kan med fordel plantes i september. Jorden er stadig lun, og samtidig kommer der masser af vand fra oven. Det giver de nyplantede planter en perfekt kombination af varme og fugt, så de kan nå at etablere sig, inden den kolde og mørke tid kommer snigende.

5 tips, når du planter

1. Vand før, under og efter

Nedsænk planten i en spand vand, så rodklumpen bliver gennemvåd, vand plantehullet op og vand også grundigt efter plantningen.

2. Løsn jorden

I plantehullet er det en god idé at løsne jorden i et spadestiks dybde og eventuelt blande lidt sand i jorden, hvis den er tung og leret.

3. Løsn rødderne

Løsn rødderne, hvis de er snørret sammen inde i potten. Ellers risikerer du, at rødderne bliver ved med at vokse rundt og rundt, også efter, at planten er sat i jorden. Du kan også vende bunden i vejret på planten og skære et kryds gennem rødderne i bunden, så planten får mulighed for at udvikle sit rodnet naturligt. Tjek samtidig, at rødderne ser friske og sprøde ud. Er de meget tørre, indskrumpede eller visne at se på, bør du måske få byttet planten til én, der er frisk.

4. Slut af med vand og kompost

Læg til slut et lag grov kompost rundt om planten. Med regnormes hjælp får du derved en luftig og porøs jord, som rødderne let kan trænge igennem.

5. Gød ikke om efteråret

Hvis du planter stauder (eller andre planter) i efteråret, skal du ikke gøde dem, da de sprøde, nye skud, der kommer frem, når man gøder, ikke kan nå at bliver hærdet inden vinterkulden sætter ind. Vent derfor med at gøde til foråret, når frosten er gået af jorden, og varmen skubber gang i tilvæksten.