Kender du til Haveselskabet?

Haveselskabet er en nonprofitforening hvilket betyder, at vi bruger alle midler til havesagen og vi gør det i fællesskab. Vi dyrker haveglæde med omtanke for den omkringliggende natur. Vi arbejder for at støtte biodiversiteten og er imod brugen af sprøjtemidler og vi går aldrig på kompromis med troværdigheden. 𝗩𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝟯 𝗴𝗿ø𝗻𝗻𝗲 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲𝗶𝗱𝗲𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗹 𝗱𝗶𝗴: 𝗚𝗶𝘃 𝗲𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗲𝗿𝗼𝗱, 𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗸𝗲𝘁 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗹𝗲𝗺𝘀𝗸𝗮𝗯 𝗶 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲. 𝗟æ𝘀 𝗺𝗲𝗴𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗿𝗲 𝗼𝗺 𝗱𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗿 𝗽𝗮̊ 𝗵𝗮𝘃𝗲𝘀𝗲𝗹𝘀𝗸𝗮𝗯𝗲𝘁.𝗱𝗸. 𝗚𝗢𝗗 𝗝𝗨𝗟

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Året rundt i Trines have

Følg med i Trines have året rundt.

Haven i oktober- november 2024

Endelig har jeg fået indhentet lidt af det forsømte i haven. Det er vel nok flot med de gyldne blade, og vi har ikke haft blæst af betydning, så de ligger der endnu. Jeg river kun blade sammen på grusbelægningen, andre steder må de blive liggende. Hvad gør I? Den smukke klatrerose Nordina blomster lige til frosten kommer. Det sidste i drivhuset blev ryddet i går med hjælp af børnearbejde:) To børnebørn hjalp til med at flytte ca. 70 pelargonier indenhus. De hentede de sidste caféstole og høstede de få Ingrid Marieæbler der ikke var spist af fuglene. Det sidste billede er fra Haveselskabets formandsmøde 2. november. Det viser hvilke foredrag vi kan glæde os til i 2025, hvor og hvornår (jeg tror nok der er forbehold for evt. rettelser).

Haven i september 2024

I weekenden var jeg med en flok glade havedamer i Sverige, og besøgte Norrvikens trädgårdar. Et helt fantastisk sted. Måske skal vi lave en bustur dertil, en gang. Det er mig med hatten:). Desværre blev vi nødt til at aflyse Faxe afdelings bustur til det fynske pga. for få tilmeldinger, vi skulle ellers have set 6 flotte haver... Billedet med de fire glas, er en gentagelse af et meget vellykket eksperiment, jeg lavede for et par år siden. Den 20. juli høstede jeg grønne sveskeblommer og lagde dem i saltlage i en skål med låg på. De har stået på køkkenbordet og fermenteret i 7 uger. Nu er de lagt på glas med olivenolie over. De smager og har konsistens som grønne oliven, med en svag smag af blomme. De skal helst stå fra nu og til sommer før de spises. Det kan virkelig anbefales. Billedet med de små huse har jeg taget for, at anvende som inspiration til hygge med børnebørnene. Og så skal I da også have et billede af verbenaer af forskellige slags, der fuldstendig har taget overhånd i bedet - men smukke er de.

Haven i august 2024

Nu vil jeg ikke skrive om alt der ikke lykkedes i sommer, men nyde det der er gået fint. Hjortetrøsten og kvæsurten trives og klæder hinandens selskab godt. Barnebarnet Mathias hjælper morfar med bierne - en fin høst. Jeg fandt denne flotte trådkurv på et loppemarked, men min kreative sans rækker ikke længere end til at bruge den til kogler eller røde æbler. Gode idéer efterlyses. Måske ses vi på Havemarked Rønnebæksholm?

Haven juni 2024

Der har ikke været megen tid i egen have i juni. Vi havde i stedet en fremragende haverejse til Norge med skønne deltagere og senere et fint jordbær arrangement hos planteskolen Hillis. Se billederne. Der bliver ingen rødbeder, bønner, drueagurker, asteres med mere i år - sneglene er i overtal og monster sultne. Heldigvis fik jeg besøg af min søster fra Norge, der gav en hånd med lugningen, det var også virkelig hyggeligt. Som altid tog vi på planteskoleturné. Rosenbilledet er min egen norske Hurdalsrose.

Haven i maj 2024

Jeg tog chancen og flyttede alle pelargonier ud i drivhuset - det gik godt- heldigvis. Inspireret af det fine foredrag med Pelargoniepigerne så talte jeg dem jeg har - ca. 60 stykker. Ikke alle er forskellige, men alligevel, det kom bag på mig at det var så mange jeg har. Indenfor er vindueskarmene nu herligt tomme. Vi har rabarber nok, som I kan se på billedet, får desværre ikke brugt så meget af den, men flot er det. Der sker meget på de to uger der er mellem de to billeder af de skønne orange tulipaner som I kan se. Kan ikke huske navnet på dem. Og så skal I da have et billede af Kærmindesøster 'Jack Frost' Til min store glæde har vi igen i år fået haletudser i bassinet, til trods for alt for mange fisk. Nogen der vil have nogle fisk?

Haven i april 2024

Så er der gang i så og prikling. Se min smarte genbrugsløsning af plastpinde: nummer på pinden og på frøposen. Jeg er virkelig ikke af den tålmodige type, hvad angår så og prikleplanter med hensyn til tilskudslys, afhærdning og så videre, så frøene bliver sået, priklet og sat ud i drivhuset, evt. med en dug over hvis der bliver koldt eller solen skinner for skarpt. Til gengæld må jeg så leve med det tab der naturligvis kommer. Jeg glæder mig til foredraget med Pelargoniepigerne den 30. april, for som I ser på billedet af min duftgeranie, kan jeg godt bruge lidt vejledning til hvordan den kan klippes. Er en duftgeranie for øvrigt en pelargonie? I haven nåede jeg lige at klippe (men ikke rydde grenene op) og gøde roserne før den kraftige regn kom. Den gødning jeg bruger til roser er et par skovlfulde fra gulvet i hønsehuset, dem blander jeg godt op med sand (ligner smuldredejg til tærter) og så giver jeg en lille planteskefuld til hver rose.

Haven i marts 2024

Jeg bliver så glad når solen skinner, når ranunkelknoldene og frøene i vindueskarmen spirer. Jeg har kun i nød klippet et par store græsser for at kunne nyde de flotte påskeklokker der var skjult under dem. resten må vente til der bliver lidt varmere i vejret. Men den daglige tur i haven for at se hvad der pibler og gror kan jeg ikke undvære. God havelyst til jer alle.

Haven i februar 2024

Vand, vand og vand overalt. Og så alligevel er der sikre tegn på at foråret er på vej. Det er tydeligt at se resultatet af jeg hvert år deler og flytter vintergækker - det er en fornøjelse. Erantis, påskeklokker og nyserod titter også frem. Har I sået noget endnu her slut februar? Det har jeg ikke og jeg har heller ikke haft mod på dette med vintersåning..... - måske en anden gang.

Haven i januar 2024

Vinden, sneen, og regnen pisker omkring os. Tiden går med 'armchair gardening'. Herligt at læse gamle haveblade og nye havebøger. Igen i år er det ikke lykkes mig at vinterså - jeg synes det virker så uoverkommeligt.... Så var jeg i haven i går og minsandten om ikke der stod en julerose i knop og den skønne Helleborus Foetidus, stinkende nyserod lyser flot op. Der er noget godt på vej.

Haven i oktober-november 2023

Roen har sænket sig , græskarene er høstet, delt ud til familie og venner og pynter ved døren. Det har været vådt, men lunt. Der er blomster på Ananasæbletræet. Det er ikke alle pelargonier der er kommet ind fra drivhuset endnu, men det skal jeg nok nå. Jeg glæder mig til foredraget med Pelargoniepigerne den 30. april næste år, har hørt at de også medbringer planter for salg:). Nu er tiden ved at være inde til at lave dekorationer og jeg vil hente inspiration den 23. november hvor Hanne Utoft kommer til Næstved.

Haven i september 2023

Så blev æblerne høstet og lavet til 30 liter herlig juice. Det er Discovery, Annanas og Filippa. Rosen er den skønne Elaine Paige. Rosernes efterblomstring har godt nok været skøn i år. I haven ses tudser og pindsvin. At rådyrene også er der, har jeg kun indirekte beviser for:) - afgnavede roser og ekskrementer i stenene...., de er helt oppe ved huset.

Haven i august 2023

Efter en vel overstået åben have den 8., er der faldet lidt ro på aktiviteterne i haven. Ukrudtet gror voldsomt, det er vådt, al frugt og bær modner på en gang og arbejdet er genoptaget efter en skøn sommerferie. Jeg har besluttet at jeg ikke vil stresse over det jeg ikke kan nå, men sørge for at nyde bare at være. Sidde på bænken og hygge.

Haven i juli/august 2023

Juni var varm og tør og juli har været den vådeste der er målt. For varmt og for vådt - det har ikke været nemt at komme i haven. Men nu skulle det være da Faxe-Stevns kredsen har inviteret til 80 årsjubilæum i vores have. Så nu måtte vi til det. Hekseringene i plænen har vi ikke gjort noget ved og som vores 5 årige barnebarn der kiggede ned på det fra værelset spurgte: Farmor hvad står der?...... Det er blevet til nydelse på terrassen i de varme aftner og hygge i drivhuset under regnbygerne. Nu kommer snart høsttiden. Kirsebærrene er ordnet, men jeg er bagud på både ribs, solbær og stikkelsbær, men det må vente til efter den 'Åbne have' og jubilæumet

Haven i juni 2023

Haven i juni 2023 Nu er det allerede midt juni, tørken har ramt hårdt i år. Roserne og silkepæonerne er godt i gang. Det er andet år vi har vores havebassin. Vi satte 20 fisk ud sidste forår, blandet guldfisk og koikarper. Der har resulteret i mere end 50 småfisk. Hvad gør vi ved dem - det er jo alt for mange? Nu kommer løsningen måske af sig selv, for se lige på billedet hvad vi har fået besøg af - en snog på ca. 60 cm! Den har vi aldrig set på vores ejendom tidligere. Og vil den lille frø overleve besøget? Måske bliver der en naturlig balance..... Jeg glæder mig hvert år til at plukke en lille buket af de skønne velduftende ærteblomster.  God sommer.

Haven i maj 2023

I maj måned er der meget at gøre i drivhus og have. Der prikles og plantes i drivhuset. Den tofarvede bøg er sprunget ud. De store prægtige rabarber pryder drivhusets endegavl, og fiskene svømmer livligt rundt i det store bassin.