Gå på opdagelse blandt de mange Åbne Haver

Skal du besøge Åbne Haver, kan du gøre din søgning mere præcis ved at bruge kategorierne i den mørkegrønne bjælke herunder. Når du har vinget af i kategorierne, vil kortet vise, hvilke haver, der lever op til dine kriterier, og hvor de ligger.

Region: her indsnævrer du, så du får vist haver tæt på dig. 

Periode: vil du besøge Åbne Haver i en bestemt periode, skal du sætte både start- og slutdato på. 

Interesser: du kan også søge på interesser, hvis du fx er glad for drivhus eller biodiversitet. 

Kombination af kategorier: du kan også vinge af i flere kategorier for at gøre din søgning endnu mere specifik. Skal du fx på weekendtur til Silkeborg og er glad for drivhus, kan du med fordel både vinge af i periode, region og interesse.

 

Region: her indsnævrer du, så du får vist haver tæt på dig. 

Periode: vil du besøge Åbne Haver i en bestemt periode, skal du sætte både start- og slutdato på. 

Interesser: du kan også søge på interesser, hvis du fx er glad for drivhus eller biodiversitet. 

Kombination af kategorier: du kan også vinge af i flere kategorier for at gøre din søgning endnu mere specifik. Skal du fx på weekendtur til Silkeborg og er glad for drivhus, kan du med fordel både vinge af i periode, region og interesse.

 

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Berg's Fairytale Garden

Nytænkende selvforsynings/design have med fokus på æstetik, høns, farvede æg, skærehave, køkkenhave, drivhuse & dahlia

 • Havevandring med guide
  Læs mere
 • Hunde er velkomne
  Læs mere
 • Kaffe/kage kan købes
  Læs mere
 • Mad må medbringes
  Læs mere
 • Salg af planter fra haven
  Læs mere
 • Deltager i havefestival 2024
  Læs mere

Berg's Fairytale Garden er en meget kreativ selvforsyndende designhave som altid har gang i mange nye projekter.

Vi går til selvforsyning på en meget æstetisk måde. Et af vores hovedfokuser er at visualisere at selvforsyning kan være lige så smukt som den smukkeste prydhave. Det gør vi blandt andet igennem design af havens bede. Faktisk er der en eller anden form for selvforsyning eller produktion i hele haven.
Særligt køkkenhavens design satte haven på verdenskortet tilbage 2017 da den gik verden rundt på sociale medier, med flere millioner likes verden over.
Og siden er der poppet 100vis af køkkenhaver og skærehave op i fantastiske designs verden over, hvilket er fuldstændigt fantastisk!

Vi har vores helt egen stil på haven, men dette er dog ikke kun for æstetiske grunde at vi arbejder meget i højbede, det har absolut også en masse praktiske oversager, så som at det er lettere at holde ukrudt ude af bedene, det er lettere at lave rotationer af afgrøder. Vi arbejder også ud fra et no digg koncept med ikke at forstyrre jorden mere end højst nødvendigt.
Vi har også et stort fokus på farverige special sorter og afgrøder, igen af flere forskellige oversager. Smukke farverige afgrøder er selvfølgelig smukke og meget visuelle hvilket I sig selv er fantastisk da vi mennesker jo også spiser med øjnene. Men der er oftest også mange flere næringsstoffer i de farverige afgrøder da de følger farvestoffet. Oftest er disse afgrøder meget sundere end de almindelige konventionelle afgrøder, da de oftest har både mindre sukker, stivelse og kulhydrater og samtidigt flere antioxidanter.
Dette fokus har vi blandt andet haft da vi begge lider af kroniske sygdomme. Og særligt Janus har været svært syg. Og der har det at spise sunde, farverige afgrøder haft en kæmpe positiv effekt.

Haven har også flere store skærehaver til buketter. En skærehave til sommerblomster, en staudeskærehave og en grønt skærehave. Hvor vi arbejder meget på at sammensætning af blomster og grønne stilke. Det grønne til buketter er oftest det som mange glemmer når anlægger en skærehave. Men det er tit det grønne som skaber ro og får de smukke blomster at stikke frem og hvor romantikken oftest skabes.
Skærehaverne er også for at skabe fokus på miljøvenlig blomster.
Hvad ikke mange ved er at afskårne blomster faktisk er den størst miljø synder i verden! Da skæreblomster har en meget kort levetid, de skal fragtes over lange afstande på køl, der er et stort spild, og så bruges der store mængder sprøjtegifte. Alt dette kan man undgå ved at købe lokale ikke sprøjtende blomster/buketter.

En kæmpe del af skærehaven går også til dahlier som vi har flere 100 forskellige af. Dahliaer er noget vi har specialiseret os meget i og udvikler hele tiden på hvordan vi får mest muligt ud af vores planter, så som ekstra lange, tynde og stærke stilke, mange flere blomster per plante og længere holdbarhed på afklippede stilke. Nogle af vores dahliaer bliver over 2 meter høje og bliver store som kæmpe buske med flere 100 blomster per plante og med op til 1000 stilke per plante per sæson.
Når man arbejder med buketter vil man gerne have lange stilke, men uden at man mister for mange fremtidige blomsterhoveder. Og det har vi udviklet på igennem flere år.

Der findes også en havestue og 2 drivhuse hvor der er stort fokus på special sorter af tomater, chilier, auberginer og peberfrugter i alverdens farver, størelser, mønstre og smage.
Vi har igennem mange år testet rigtigt mange sorter for at finde frem til de smukkeste og bedst smagende sorter.
Vi arbejder også meget med vores tomat planter. Vi tester blandt andet meget på at give planterne mange hovedstammer, nogle helt op til 9 hovedstammer, for at teste om det gav en større høst. Og det må man sige at det gjorde. Generelt set kigger vi meget på hvordan naturen selv ville gøre det ligesom med jorden og no digg, jorden vender ikke sig selv i naturen, tværtimod ligger den sig i lag hvor mikroorganismerne arbejder, så vender man jorden ødelægges disse mikroorganismer. På samme måde kigger vi på hvordan planter udvikler sig, planter ville aldrig lave stammer eller stilke den ikke skulle bruge. F.eks er hver gren på et træ selvforsynende med den energi den skal bruge på blomster og frugtsætning igennem fotosyntesen igennem bladene og reelt meget lidt fra hvad rødderne hiver op. Det samme er det med tomater, hver frem er selvforsynende med størstedelen af den energi den skal bruge til frugtsætning. Og dette afprøver vi mange forskellige steder i haven alt efter hvad vi arbejder med.

I foråret har vi et kæmpe plantesalg med alle disse special sorter.
Der vil også være forskellige planter til salg i haven under de åbne haver.

Generelt set frem dyrker vi stortset alt fra frø og til fuldvoksen plante. Vi har inde i vores muremester villa lavet et forspiringsrum med vækstlys, hvor vi sår alle planter. I 2023 producerede vi over 20.000 planter til salg og til haven.

Vi har igennem de sidste 7 år også har et stort hønseavls projekt med farvede æg som vi i den grad er blevet verdenskendte for. Vores æg gik 2020 hele verdenen rundt igen på stortset alle sociale platforme med et af vores æggebilleder som fik over 70 millioner likes på verden over. Vi blev vist i nyhederne i Saudi Arabien, vi blev del af flere amerikanske senatorer samt af agriculture of Texas, vi kom I et utal af både nationale og internationale aviser og magasiner og så endte ægge i fysisk stand også på en museum I Sion, Schweiz i 2022-23 og vi er nu på vej imod en ny større udstilling på et andet museum I Schweiz også. Samt der bliver arbejdet på om vi også skal udstille æggene på et kæmpe museum i Pittsburgh, USA.

Hele hønseavlen startede vi fra de rene racer og har selv fremavlet og udviklet alle æggefarverne igennem mange års forsøg og eksperimenteringer. Vi havde intet facit og kun meget få vejledninger på hvordan vi kom igang. Vi er idag nok det hønseavls projekt af sin slags i verdenen som er kommet længst, også med afkodning af hvordan disse farver skabes. En ting er at få smukke tilfældige farver, en anden er at afkode vejen og genskabe vejen der til. Derfor arbejder vi også på en bog omkring denne hønseavl som vi håber kan komme ud i løbet af 2025.
Dog bliver 2024 de sidste år for os med avl I dette format. I efteråret vil store dele af avlen blive lukket ned så vi fremadrettet kun vil have mindre flok høns til videre udvikling. Så vil man opleve måden vi har bygget dette op på nu, er det nok i år at man skal prioritere at kigge forbi haven.

Vi sælger også rugeæg og daggamle kyllinger fra vores avl hele sæsonen frem til ca. August 2024. Men kan læse mere og bestille via vores webshop/hjemmeside www.bergsfairytalegarden.dk

Til de åbne haver vil der også være en café hvor man vil kunne købe kaffe, te, vand, sodavand samt noget lækkert hjemmebagt kage.
Der vil også være en lille butik med planter og lækre ting til haven og hjemmet.

Man kan følge os og haven på Instagram og Facebook og profilen Berg's Fairytale Garden.

Vi glæder os til en masse spændende samtaler i havens ånd i haven.

Vis hele beskrivelsen

Åbningstider

OBS: for at finde næste åbningsdato, skal du bruge pilene til at gå fra måned til måned og holde øje med dage markeret med sort cirkel. Klikker du på cirklen, får du oplyst åbingstiden på dagen.

 

Find haven

Olstrupvej 34 Haslev 4690 - | Åben i Google Maps