Gå på opdagelse blandt de mange Åbne Haver

Skal du besøge Åbne Haver, kan du gøre din søgning mere præcis ved at bruge kategorierne i den mørkegrønne bjælke herunder. Når du har vinget af i kategorierne, vil kortet vise, hvilke haver, der lever op til dine kriterier, og hvor de ligger.

Region: her indsnævrer du, så du får vist haver tæt på dig. 

Periode: vil du besøge Åbne Haver i en bestemt periode, skal du sætte både start- og slutdato på. 

Interesser: du kan også søge på interesser, hvis du fx er glad for drivhus eller biodiversitet. 

Kombination af kategorier: du kan også vinge af i flere kategorier for at gøre din søgning endnu mere specifik. Skal du fx på weekendtur til Silkeborg og er glad for drivhus, kan du med fordel både vinge af i periode, region og interesse.

 

Region: her indsnævrer du, så du får vist haver tæt på dig. 

Periode: vil du besøge Åbne Haver i en bestemt periode, skal du sætte både start- og slutdato på. 

Interesser: du kan også søge på interesser, hvis du fx er glad for drivhus eller biodiversitet. 

Kombination af kategorier: du kan også vinge af i flere kategorier for at gøre din søgning endnu mere specifik. Skal du fx på weekendtur til Silkeborg og er glad for drivhus, kan du med fordel både vinge af i periode, region og interesse.

 

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Birkegårdens Haver

Birkegårdens Haver er det ideelle sted for havenydere, børnefamilier og større grupper.

  • Haven er handicapvenlig
    Læs mere
  • Kaffe/kage kan købes
    Læs mere
  • Mad må medbringes
    Læs mere

Birkegårdens haver er det ideelle sted for havenydere, børnefamilier og større grupper. Med sine fem meget forskellige og smukke haver, legepladser, dyreområde, minigolf m.m. byder stedet på aktiviteter for enhver smag og aldersgruppe.

I Birkegårdens Haver er der rig mulighed for at spise medbragt mad eller benytte den hyggelige café. Gavebutikken byder på masser af inspiration til både gaver, have og hjem.

Om de 5 haver

Den dansk/engelske have på 7.000 m2 er en fantastisk farveoplevelse året rundt. Blomsterpragten starter i april med tusindvis af løgplanter og fortsætter gennem hele sommeren med en farvepalet af alle slags spændende blomster i sirlige farveopdelinger. Her er sjældne træer, buske, roser, stauder og sommerblomstrende klatreplanter.
Haven er romantisk med detaljer, som fontæne, marmorfigurer, bede indrammet af små klippede hække og meget mere, som hører til i en engelsk have.

Den Japanske have, som er på i alt 10.000m2, er Danmarks største Japanske have. Den er helt originalt opbygget med sten, lygter, klippede træer, ventehuse og pavillon.
Den japanske have er inddelt i 5 større og mindre haveafsnit, som hver har sit eget tema. Vandrehaven med to søer og mange symbolske detaljer. Meditationshaven til fordybelse. Den elegante Murhave. Som den lille Stenhave med små bjerglandskaber og kunstige søer, samt Sandhaven med de hvide sten der symboliserer vand. Stenhaven er åben så den kan nydes fra cafeområdet.

Præriehaven er en prægtig staude og Græshave, der bugner overdådigt fra juni og helt til oktober. Præriehaven blev anlagt i 2007 med udsigt over markerne og landskabet, så man får følelsen af store vidder og horisont ligesom på en rigtig prærie. Den er anlagt med brede gange, som fører op på en lille høj, hvor man kan sidde og nyde synet ud over “sletten”.
Klosterhaven (Middelalderhaven) er en have for alle sanserne. Her er rig mulighed for at dufte til og føle på op til 300 urter, som både kan bruges som medicin og gøre middagen helt fantastisk. Klosterhaven er lavet med 16 højbede i et geometrisk mønster, otte bede med lægeurter, som danner kvadratet og otte trekantsbede i midten med krydderurter og med en fontæne som centrum. Der er beskrivende info skilte ved bedene.

Permahaven er en selvforsyningshave, hvor der dyrkes frugt og grønt ud fra permakulturprincipperne. Haven er på 2.700 m2 og byder på højbede, et mindre økosystem, bærbuske, spiselige urter og blomster, klatrende planter, rodfrugter og en frugthave. Halmhuset i haven er bygget ud fra CO2 neutrale løsninger. Det er også her man kan overnatte i vores shelter og opleve den dejlige natur og dyreliv omkring vores have.

Cafe Klokkeblomst
En skøn cafe med kolde og varme retter, der også betjener grupper og selskaber til mange forskellige formål og arrangementer.

Butikken
Butikken er stor og hyggelig, med gaveartikler, interiører og lækre specialiteter til ganen.


Praktisk info
Birkegårdens Haver inviterer til havevandring på Mors dag d. 12. Maj, Skt. Hans d. 23. juni, Sæsonafslutning d. 22. september og åbner haven for hunde til hundedage, som i år 2024 falder på den 27. April, 12. maj, den 16. juni, den 14. juli, den 18. august og den 15. september, 13. Oktober og hver fredag i julen.

Birkegårdens Haver har åbent alle dage fra d. 27/4 til d. 22/9, igen til Halloween fra d. 12/10 til d. 20/10 og til jul fredag, lørdag og søndag i de 4 weekender op til jul.

Vis hele beskrivelsen

Åbningstider

Haven har ingen åbningstider

Find haven

Tågerupvej 4 Ruds vedby 4291 - | Åben i Google Maps