Velkommen til Haveselskabet

Haveselskabet er et fællesskab af godt 30.000 haveglade medlemmer, og vi er lige så forskellige som vores haver! Men haveglæden, dén deler vi. Haveselskabet er en landsdækkende NGO, en forening for alle, der dyrker haveglæden. Vi udgiver magasinet Haven og står bag hjemmesiden her. Velkommen til.

Dyrk din haveglæde i godt selskab.

Er du vild med at gå i haven? Vil du gerne blive klogere på køkkenhaven? Kunne du tænke dig ny inspiration til haven. Har du nogen gange brug for hjælp til udfordringer i haven? Ønsker du mere biodiversitet i haven? Ville de være skønt at plukke buketter fra egen have?. Alt det og meget mere kan vi hjælpe med.

Kom og vær med. Bliv medlem af Haveselskabet, få det skønne magasin HAVEN og meget mere. 

Er du vild med at gå i haven? Vil du gerne blive klogere på køkkenhaven? Kunne du tænke dig ny inspiration til haven. Har du nogen gange brug for hjælp til udfordringer i haven? Ønsker du mere biodiversitet i haven? Ville de være skønt at plukke buketter fra egen have?. Alt det og meget mere kan vi hjælpe med.

Kom og vær med. Bliv medlem af Haveselskabet, få det skønne magasin HAVEN og meget mere. 

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Om os

Bornholm er en afdeling under Det Kongelige Danske Haveselskab, i daglig tale Haveselskabet.

 Vi er 7 personer i bestyrelsen, som laver mange forskellige spændende arrangementer i løbet af året, hvor alle er meget velkomne til at deltage. Åbne haver er gratis for alle, men til Havevandringer koster det 30 kr. for ikke-medlemmer. Se i øvrigt entréen i vores arrangementskalender.

Haveselskabet skaber haveglæde og fællesskab
Hen over et år inviterer vi til flere forskellige arrangementer og forsøger at sprede haveglæden gennem en bred vifte af aktiviteter, hvor vi håber der er noget for enhver smag. Her kan du læse om de forskellige typer arrangementer, og hvordan de typisk foregår.

ARRANGEMENTER

Vores arrangementer er åbne for alle interesserede og gratis for alle medlemmer. Dog tages der entré  for ikke-medlemmer 30 kr. ved havevandring og plantebytning, og 60 kr. ved foredrag og demonstrationer. I nogle tilfælde 30 kr. for medlemmer.

ÅBNE HAVER

De udvalgte haver er åbne for alle indenfor det angivne tidsrum. Haveejerne vil være til stede i haven hele dagen, og vil være forsynet med et mærke, hvorpå der står haveejer, så de er til at finde i mængden. Her kan man få en snak med haveejerne om deres have, og måske få et par gode tips med hjem.

HAVEVANDRINGER

Foregår normalt på lørdage i lidt større haver. Alle interesserede mødes i haven på det angivne tidspunkt, hvorefter der er en kort præsentation af haven og haveejerne. Derefter er der tid til at se på haven og møde andre haveinteresserede. Herefter køres der som regel til en ny have, hvor den medbragte kaffe nydes på plænen. De fleste medbringer campingbord og -stole, men et tæppe kan også anvendes. Afslutningsvis afholdes et lotteri, hvor gevinsterne er planter til haven. Overskuddet går til lokalafdelingens drift. Det synes vi er mere festligt end at skulle bede om entré.

PLANTEBYTTE

Her er der mulighed for at bytte planter med andre havefolk, og dermed ganske gratis få nye spændende planter til haven. 
Det er en fordel, hvis de medbragte stauder er delt og anbragt i potter i nogenlunde god tid inden plantebytningen. Så kan de bedre klare transporten og omplantningen hos den nye haveejer. Sunde og sneglefri planter er en selvfølge.

FOREDRAG

Afholdes som regel på hovedbiblioteket i Rønne fra 19.00 - 22.00. Typisk med forevisning af lysbilleder i 2 sæt afbrudt af 20-30 min. kaffepause. Kaffe og kage medbringes selv. Foredragene varierer og kan tage udgangspunkt i haver, planter eller andre emner med relation til havebruget. Foredragsholdere kan være havebrugskonsulenter eller andre med viden om haver og planter.   

 

Havegrupper

Vi har på Bornholm 3 havegrupper.

 Formålet er at udveksle erfaringer, gode idéer, og evt. kaffe. En gruppe skal fungere uden økonomi og forpligtigelser. Deltagerne hygger sig med deres interesse og det sociale samvær og mødes efter ønske. Det kunne f.eks. være kompost, duftperlargonier, klippede planter eller andet. For at deltage i en gruppe, skal du være medlem af Haveselskabet. Kontakt Gurli på mail eller tlf.,  eller en af de andre i bestyrelsen, for at høre nærmere og for at komme i gang.

På nuværende tidspunkt har vi gang i 3 grupper, dels en gruppe med ”klippede buske og træer”, og dels en gruppe med ”inspiration for nybegyndere” og en nystartet, der handler om "Pelargonier på Bornholm". En 4. havegruppe er på vej "Køkkenhaven".
Der er plads til flere interesserede i alle grupper.