Foredrag om bælgfrugter
Bælgfrugternes potentiale: Fra haver til maver. Dorte Bodin Dresbøll, lektor i afgrødevidenskab, Københavns Universitet
Kostrådene anbefaler, at vi spiser 100 gram bælgfrugter, som ærter, linser og bønner, om dagen, hvilket er langt fra de omkring 5 gram, hver dansker rent faktisk spiser i gennemsnit. For at øge indtaget kræver det ikke kun ændringer i vores vaner, men også fokus på produktionen.
Bælgfrugter spiller en vigtig rolle i et mere miljø- og klimavenligt landbrug/havebrug, da de ikke kræver kvælstofgødning, men er i stand til at fiksere kvælstof fra atmosfæren. Vi ser på hvilke bælgfrugter, der egner sig til at blive dyrket i Danmark,
og hvilke udfordringer, der kan være ved dyrkningen. Hvordan kan vi arbejde med disse udfordringer og samtidig sikre, at bælgfrugter bliver en større del af både vores kost og dyrkningspraksis? Og hvordan skal vi egentlig spise de bælgfrugter – friske eller tørrede?