Åben have i Otterup/Brale - del 2
Marianne og Asbjørn er næsten selvforsynet med grønsager i det tidligere gartneri.
Marianne og Asbjørns ligger hvor de tidligere drev gartneri , da de i 2008 stoppede brækkede de 4/5 del ned. Beholdt ca. 800 m2 til dyrkning af indendørs grøntsager, vin og have.
De arealer der lå drivhuse på er løbende blevet omlagt til haver – stauder – humlemark – vinmark og ca. 4 ha udlagt til vild natur .
Marianne er uddannet gartner og har arbejdet som sådan indtil 2023 hvor hun blev ansat på Klintebjerg Efterskole til at starte deres køkkenhave op. Et projekt man også kan se når der er Fjordens dag. Asbjørn er uddannet gartner, 25 år på Gartnerskolen som underviser p.t teknisk chef på Gartneriet Lundager.
Deres ejendom står ikke snorlige og ikke særlig systematisk, får Marianne en ide, så laver de det bare hvor der plads!
De er næsten selvforsynet med grøntsager året rundt. De høster humle (7 sorter ) til alt det øl de gider lave. I 2024 har de høstet 150 l. vin til Rose/Hvidvin og lavet ca. 100 l cider fra egne æbler
De laver også masser af sommerudplantning og stauder til egen brug
Køkkenhaven dyrkes gravefri, dækkes med kompost/blade så der aldrig er sort jord. Derudover har Marianne også en skærehave til buketter.
Husk kaffekurv og medlemsnummer