Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Elementer i en regnhave

En regnhave kan bestå af flere forskellige elementer, som med fordel kan kombineres så man får fuld glæde af regnvandet i haven.

Tønde, kar og tank

Der er mange fordele ved at bruge opsamlet regnvand. Det er kalkfrit, hvilket er godt for mange planter, især surbundsplanter. Den grønne plasttønde fra byggemarkederne er den mest kendte, men der findes et hav af muligheder som måske passer bedre ind i din have. En tank har den fordel at den kan graves ned, men så må du enten brug håndkraft eller en pumpe når du skal bruge vandet. 

Belægning

Du kan holde regnvand ude af kloakken ved at vælge overflader i indkørslen og på terrassen som regnen kan trænge ned igennem. Du kan også spare på materialerne og skrue på for fantasien. Hvem siger at en terrasse eller indkørsel nødvendigvis skal være betonsten fra væg til hæk for at være nem at passe? To rækker kørefliser i græsset kan holdes med plæneklipperen og stenmel, sedum og urter kan holde ukrudtet nede på terrassen. 

Rende

Regnvandet skal sikkert væk fra huset før det kan nedsives. Du kan sætte en stenrende i terrassen eller lægge et rør ned under belægningen. Fem meter væk fra huset kan vandet ledes direkte ud på græsplænen eller føres til et regnbed. 

Regnbed og græsplæne

Regnbed og græsplæne kan bruges til nedsivning. Du kan også nedsive regnvandet i en faskine, men det er en dyrere løsning. På fed lerjord er nedsivning via regnbedets og græsplænens topmuldet væsentlig bedre end at grave faskinen ned i leret. 

 Grønt tag

 Det grønne tag er ikke en ny ide. Det har rødderne i vikingetiden. Udover at tilbageholde mellem 50-75% af regnvandet har det grønne tag også en god isolerende virkning som gør huset varmere om vinteren og køligere om sommeren. Det kræver dog at huset højst har en taghældning på 30 grader og at konstruktionen kan bære den ekstra vægt.

 


Læs også:

Grønne tage

Faskine

En faskine er i princippet blot et hulrum i jorden, hvor vandet fra taget, terrassen eller andre faste belægninger ledes hen og opsamles, når det regner. Fra faskinen siver vandet langsomt ud i jorden og videre ned til grundvandet. Derved undgår du at lede regnvandet til kloakken, hvor det gode, rene vand blandes med beskidt kloakvand.


Læs også:

Faskiner i haven