Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Render til regnvand

Render er et vigtigt element i enhver regnhave, da de hjælper til at lede vandet fra taget og belagte overflader, til det sted hvor vandet opsamles og nedsives i jorden. Her kan du få inspiration til materialevalg og udformning, samt en guide til hvordan du anlægger dem.

Vandets vej fra hus til have 

Når du laver en regnvandsløsning i din have, skal vandet fra husets tag og belagte overflader ledes, til f.eks. et regnbed, en forsænkning i græsplænen eller en faskine. 

Regnvandet skal 5 meter væk fra beboet bygning, før det nedsives. Der kan dispenseres for afstandskravet, men vi anbefaler, at det altid overholdes når huset har kælder. De første 5 meter kan det føres i en tæt rende, hvor vandet ikke siver ned imellem samlingerne. Det mest almindelige er at fuge samlinger med bitumen eller beton. Renden skal have et fald på 2 cm pr. løbende meter. 

Når tagvandet er sikkert væk fra huset så er mulighederne mange og vi viser her de mest almindelige som inspiration. Vælg en løsning, der passer til din have.

Betonrende

Betonrender kan købes færdige i moduler på 60 cm længde. De egner sig rigtig godt til den tætte rende inden for 5 meter fra huset. Den lægges i lige linjer og kan tilpasses eksisterende terrassebelægning. Betonrenden har et lidt hårdt udtryk hvis de fortsættes ned gennem i græsplænen. Du kan derfor overveje at skifte til en af de andre rendetyper, når du er 5 meter væk fra huset og ikke længere behøver en tæt rende.

Chaussésten 

Chaussésten er brostenens lillebror. Det er en kvadratisk granitsten på ca. 10x10 cm. De sættes normalt i grus, men hvis du vælger dem som tæt rende på de første 5 meter, skal de sættes i beton.  De kan, i modsætning til betonrenden, både lægges i lige forløb og slynges i bløde former. En chausséstensrende skal mindst være tre sten bred og sættes så kanterne er lidt højere end midten, for at styre vandet. Det kan være en fordel at blande stenmel eller en smule cement i gruset, så regnvandet ikke udvasker fugerne. Det er især i starten og i svingene at fugerne er udsatte.

Brostensrende 

Brosten er ca. dobbelt så store som chaussésten. En brostensrende  kan være en smuk løsning, f.eks. som bedkant eller i din belægning i øvrigt. Den sættes som chaussésten. 

Græsrende

Græsrenden er ikke tæt og kan først bruges når regnvandet er 5 meter væk fra huset. Til gengæld tilbageholder og nedsiver græsrenden rigtig meget regnvand undervejs. Vi anbefaler at man laver renden med bløde kanter f.eks. 1 meter eller mere i bredden og blot 3 cm dyb. Så er den næsten usynlig og lige til at løbe over med plæneklipperen sammen med resten af græsplænen. 

Græsrenden graves ud manuelt. Den dygtige entreprenør kan på den rigtige årstid helt undgå at grave ved forsigtigt at ’trykke’ renden med en tromle.   

Sådan gør du:

  • Du graver med en lille gravemaskine eller med håndkraft en rende.
  • Hvis du skal sætte sten i renden, skal du grave-lidt bredere end den færdige stenrende og 15 cm dybere. Dernæst etableres en stabiliserende bund, som f.eks. 15 cm 0-8 mm grus .
  • Ved udløb fra rør eller rende, kan du med fordel sætte nogle mindre sten i lidt beton, så jorden ikke skrider, som vist på billedet med betonrenden længere oppe i artiklen. 
  • Fyld efter med grus og lad det sætte sig over nogle uger.
  • Vær opmærksom på, at der skal være fald hele vejen til bedet eller nedsivningsarealet.
Læs mere