Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Byg et vinterhi til pindsvinet

I mange haver mangler der egnede steder, hvor pindsvinet kan gå i vinterhi om efteråret. Men det kan du lave om på.

Pindsvin må ofte vandre langt for at finde et sted at slå sig ned. Og det er en risikofyldt tur. Mange pindsvin bliver hvert år kørt ihjel på vejene. Du kan hjælpe pindsvinene ved at bygge et pindsvinebo et roligt sted i haven.

Skab et vinterhi

Pindsvinene går i hi begyndende sidst i september til midt i november. Hannerne går først i hi, derefter hunnerne og til sidst er ungerne klar. De skal først lige spise sig tykke og vinterklar.

Pindsvineboet kan blot være et tørt hulrum under en træplade eller en lille kasse, der står på hovedet - eller slet og ret et hulrum under en brændestabel.

Dæk boet med kompost, jord eller et stykke plastik eller tagpap, så det er godt beskyttet mod regn og vind, og læg gerne lidt tørre blade eller halm ind i boet. Du kan også finde fine, færdigbyggede pindsvinehuse i handlen.

Pindsvin under komposten

En kvas- eller kompostbunke kan fint bruges som pindsvinebo, hvis du lægger en træpalle under, så pindsvinet kan komme ind under bunken.

Men tænk på, at du kan gøre skade på pindsvinet, hvis du stikker en greb eller en spade ind i kompostbunken. Husk også at tjekke grenbunker og lignende for sovende pindsvin, inden du laver et bål.

Du kan også vælge at lægge en træpalle på jorden et roligt sted i haven og dække den med et gammelt tæppe eller en presenning, lægge et lag jord oven på og plante planter i jorden. Altså du skaber en lille hul høj til pindsvinet. På den måde bliver pindsvineboet en integreret del af haven. Vedbend/efeu er en god plante at bruge, da den trives fint på skyggefulde steder - ligesom pindsvinet.

Rod og ukrudt er fint

Ud over at bygge et vinterhi til pindsvinene, kan du også hjælpe dem på andre måder året igennem, blandt andet ved at gøre din have mere pindsvinevenlig.

Du skal fx undgå at rydde for grundigt op. Lad noget af ukrudtet stå og lad grene og visne blade ligge i nogle af de mere afsides og skyggefulde hjørner af haven. Derved skaber du gode levevilkår for de snegle, orme, bænkebidere og andet kryb, pindsvinet lever af.

Det er også godt med tætte buskadser, som giver fugtige skjulesteder til smådyrene. Brug ikke sprøjtegift eller andet ukrudtsmiddel i haven, da pindsvinet kan blive forgiftet af at spise smådyr og insekter, der er blevet sprøjtet.

Vand er vigtigt

Det er vigtigt, at der er vand i haven, så pindsvinet har noget at drikke.

Det kan fx være en skål eller et lavt fuglebad. Har du en dyb havedam, er det godt med en rampe, fx et bræt, som et tørstigt pindsvin kan kravle op ad, hvis det skulle være så uheldigt at falde i dammen.