Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hjælp havens dyr i tørken

En sommer med flere uger uden regn sætter sine spor. Når der ikke er nem adgang til vand for fugle, insekter og pattedyr, kan de nemt komme til at tørste. Her får du et par tips til, hvordan du hjælper dyrene.

Solsort i fuglebad. Foto: Pixabay

Solsort i fuglebad. Foto: Pixabay

Der er mange dyr i vores haver og byområder, der tørster, når vi har en lang periode uden regn, hvor små vandpytter og sumpede områder tørrer ud. Det gælder både pattedyr, insekter, padder og fugle.

Måske bryder du dig ikke om at give ræven en udstrakt hånd, for den spiser jo havens fugle og er potentielt en fare for din kat, men når du første gang ser en rævemor med hvalpe, der kommer og drikker af en underskål i hjørnet af haven en sommeraften, hvor du sidder med et glas vin på terrassen, giver det hele mening. Også pindsvinene har brug for væske, og de er jo vores allierede i kampen mod sneglene!

Det er særligt de uerfarne dyreunger, som lige er kommet til verden, der er udsatte, for de har endnu ikke den store erfaring i at finde vand og tørster derfor nemt. Men selv havens mere rutinerede dyr kan komme i problemer og må søge længere efter vandet. Du kan række havens og byens dyr en hjælpende hånd ved at:

  • Opsætte ekstra fuglebade eller bruge underskåle fra potteplanter, som fyldes med vand.
  • Placere nogle af vandfadene i kanten af buskadser og i skygge. På den måde hjælper du de mere sky dyrearter.
  • Sætte fuglebade både direkte på jorden og evt. nogle lidt oppe på en sten eller lignende. Du hjælper dog flest dyr ved at sætte fuglebadene og underskålene direkte på jorden.
  • Tænke på, at for dybe vandbade kan være faldgruber for mindre dyrearter, så du skal sikre dig, at de kan komme op igen.
  • Placere nogle af fuglebadene på steder, hvor du selv får glæde af at se fuglene boltre sig.
  • Sørge for løbende at fylde op med vand.