Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Få flere fugle i haven

Her får du Haveselskabets tips til, hvordan du får flere forskellige fugle i haven.

Fugle giver liv i haven, ikke mindst om vinteren, hvor planterne er gået i dvale. Du kan lokke mange forskellige slags fugle til ved at indrette din have med træer og buske, som fuglene kan lide. Variation er et kodeord for en god fuglehave.

Hvis du gerne vil tiltrække mange forskellige slags fugle til din have, handler det ikke om at plante ét ideelt fugletræ men om at skabe en stor variation af planter. Der skal både være høje og mellemhøje træer, hvor fuglene kan holde udkig, og tætte krat af lavere buske og hække, hvor de kan bygge reder og skjule sig for fjender.

Lige fra det tidlige forår og til hen på sommeren skal der være planter, der blomstrer og tiltrækker insekter. Og fra sommer og til langt han på vinteren skal der være bær og frugter.

Høje træer giver overblik

Høje træer er populære hos fuglene. Morgen og aften sidder fuglene højt oppe i træerne, hvor de kigger sig omkring, før de flyver videre ned i haven for at søge føde. Solsorten sidder højt til vejrs i min skovfyr og synger, skovduen bygger rede i træet, og fasanerne slår sig ned på grenene for at sove.

Selv i villakvarterer bør der være et højt træ i cirka hver femte have. Men de skal selvfølgelig plantes på en måde, så de ikke genererer naboerne. Udover skovfyr er fx fuglekirsebær, valnød og eg, som høje træer egnede i villahaver.

Ekstra bær til fuglene

En god fuglehave skal dog også rumme flere mindre træer, som giver forskellige slags føde og skjulesteder. Bærmispel, paradisæble, røn, hassel og hyld er smukke, små træer. De får alle bær, frugter eller nødder, der giver føde til fuglene. Fuglenes yndlingsbær forsvinder hurtigt, men de knap så attraktive bær er lige så vigtige, da de fungerer som fødereserve sidst på vinteren.

Fugle elsker desværre også ribs, hindbær, jordbær og vindruer ligesom mennesker, så det kan være svært at få bærrene i fred. Men du kan jo plante en ekstra frugtbusk eller en ekstra række jordbær til fuglene og smide net over dem, du vil have for dig selv.

Torne og krat mod rovdyr

Fugle har også brug for tætte buskadser og hække, hvor de kan bygge reder og søge skjul i fred for katte, spurvehøge og andre rovdyr. De allerbedste buske er dem, der har stikkende torne for eksempel ildtorn, vilde roser, brombær, almindelig ene eller hvidtjørn. En tæt tjørnehæk giver beskyttelse til mange fuglereder.

Tjørnehække er ikke så almindelig mere, måske fordi de stikker slemt, når de skal klippes. Som hæk kan man i stedet bruge bøg. En bøgehæk beholder bladene hele vinteren, og giver derfor fuglene god beskyttelse mod både rusk og rovdyr.

Havens små hjælpere

Det rige fugleliv giver haven liv og en dynamik, men fuglene hjælper også mere direkte ved at fange mange skadedyr. De hopper fx ofte rundt i roserne om sommeren på bladlusejagt og æder også gerne møl og larver som kan være en plage i køkkenhaven og i frugttræer.