Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hjælp havens dyr gennem vinterkulden

Her får du 6 ideer til, hvordan du kan hjælpe dyrene i din have gennem vinteren.

Rødhals, Erithacus rubecula, kaldes også rødkælk. Foto:Wikimedia/Karelj

Rødhals, Erithacus rubecula, kaldes også rødkælk. Foto:Wikimedia/Karelj

Dyrene i haven har det ikke altid lige let om vinteren, hvor de kan have svært ved at finde tilstrækkelig med mad og vand. Nogle æder sig tykke og fede, mens der stadig er føde nok, og opbygger fedtdepoter de kan tære på. Andre dyr har i efteråret travlt med at samle forråd, de kan leve af i den fødeknappe tid. Og så er der også de mest sårbare, der skal søge efter føde hver eneste dag for at overleve. 

Alle har de brug for uforstyrrede steder med læ, hvor de kan gå i dvale i fred eller søge ly i frostnætter og hårde vinterdage uden at fryse ihjel. 

Her får du 6 forslag til, hvordan du kan hjælpe dyrene i din have gennem vinteren.

1. Bær, frø og skjulesteder

Hvis haven skal være et ideelt vinterkvarter for dyrelivet, skal den indeholde bærbærende træer og buske og vinterstandere med næringsrige frø, der giver gode fødemuligheder for fugle og egern. Gode træer og buske kan fx være røn, bærmispel, paradisæble og tjørn. Derudover skal haven rumme tæt vegetation, et solidt bunddække og nogle kvasdynger, der giver vinterskjul for pindsvin, padder og krybdyr. 

2. Lad stauderne stå

Småfuglene bruger meget energi på at finde føde om vinteren. Det er ofte svært for dem at finde mad nok, og ved foderbrættet kan de let tabe kampen med de større fugle. 

Lad derfor de visne frøstande i staudebedet stå til gavn for småfuglene. Hér kan de forsyne sig med næringsrige frø, og i vinterstanderne gemmer sig et mylder af små overvintrende insekter, som fuglene kan mæske sig i. Og så ser de fantastiske ud, når de står med rimfrost og sne i haven.

3. Drikkevand i frostvejr

Fugle har ikke kun behov for føde om vinteren, de skal også have noget at drikke. Når frosten får rigtig fat, lider havens fugle stærkt under manglen på vand, og det kan være svært at holde fuglebadet fri for is.

Er du meget interesseret i at hjælpe havens dyr om vinteren, kan det derfor være en god idé at investere i en varmeplade, fx som dem man bruger til vandautomaten i hønsehuset. Sørg for at den er godkendt til udendørs brug. Sæt den under et fladt metalfad – så har fuglene adgang til vand hver dag vinteren igennem. Sætter du fadet på jorden, er der også let adgang for pindsvinene.

4. Et vinterhi til pindsvinet

I oktober-november finder pindsvinet sit vinterhi. Det kan være i kompostbunken eller i en tæt dynge kvas i et uforstyrret hjørne af haven.

Du kan nemt hjælpe pindsvinet ved at købe et færdigbygget pindsvinehus eller bygge et selv. Du kan selv lave et egnet sted til pindsvinets vinterhi:

1. Sæt en lille trækasse (fx en frugtkasse) med bunden i vejret et roligt sted.

2. Læg et bræt eller et stykke plastik over og dæk med lidt jord og visne blade.

3. Lad der være en åbning på ca. 10 x 10 cm ind til hulen. 

4. Giv hulen et lunt for af græs og visne blade.

5. En hule til skrubtudsen

Skrubtudsen har sommeren igennem ædt sig stor og fed i snegle, larver og insekter, og nu går den i vinterdvale. Her er det godt, hvis din kompostbunke er så stor, at den er frostfri inde i midten, så er den nemlig et godt vinterhi for skrubtudser og andre padder. 

Ellers graver skrubtudsen sig ned i en jordhule, det kan være under en flise eller i drivhuset. Prøv at grave en bunke sten halvt ned i jorden – skrubtudsen vil være glad for at tilbringe vinteren under dem uden at blive forstyrret.

6. En restaurant til egernet

Egern sover ikke vintersøvn. De samler forråd, men de nøjes ikke med det, de har gemt rundt omkring i haven - de går også hårdt til mejsekuglerne, foderbrættet og fuglenes foderautomater. Så hvorfor ikke i stedet byde egernet på vintermad i dens helt egen restaurant? 

Køb en færdigbygget egernrestaurant på nettet, eller byg den selv. Fyld den med hasselnødder, jordnødder eller agern, og du kan fornøje dig ved synet af egern, der selv ”åbner døren” og fisker nødderne frem.