Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lav selv fedtkugler til fuglene

Det er både nemt, billigt og hyggeligt at lave disse grankogler dyppet i fedt og frø til havens fugle.

Fedtkugler i æggebakke. Foto: Haveselskabet

Fedtkugler i æggebakke. Foto: Haveselskabet

Her får du en opskrift på grankogler dyppet i fedt og fuglefrø, som lige er noget, fulgene synes om - og så er de ovenikøbet billige og lige til at gå til. Brug fx en hyggelig eftermiddag på at lave dem sammen med dine børn eller børnebørn.

Det skal du bruge:

  • Grankogler, der har ligget til tørre et par dage, så kogleskællene har åbnet sig (fyrrekogler kan også sagtens bruges)
  • Fedt, fx  palmin eller svinefedt (obs! må ikke være saltet)
  • Snor/bast til ophængning
  • En tom æggebakke
  • Fuglefrø

Sådan gør du:

1) Varm fedtet op

Tag svinefedtet/palminen ud af køleskabet nogle timer før, du går i gang. Varm det eventuelt ca. 30 sekunder i mikroovnen lige inden, du skal bruge det. Fedtet skal være blødt og have nogenlunde samme konsistens som cremet glasur.

Bind snoren fast i enden af koglerne. De er meget nemmere at gøre nu, før koglerne er smurt ind i fedt og fuglefrø.

2) Fedt koglerne ind

Dyp koglerne i det bløde fedt. Det kan være en fordel at bruge en kniv eller en ske til at fordele og jævne det ud, så hele koglen bliver dækket. På den måde kan man også presse fedt godt ind mellem skællene.

3) Tilsæt frø

Rul koglerne i fuglefrø.

4) Stil til side

Sæt de færdige kogler i en æggebakke, og stil dem køligt, så fedtet kan stivne.

5) Servér

Til slut hænges de færdige fedtkogler op i et træ eller en busk i haven. Husk at hæng dem så du kan se dem fra vinduet. Det er en fornøjelse at følge med i, hvilke fugle, der kommer forbi.