Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lad plænen blomstre i maj

Konceptet No Mow May - altså at man ikke slår sin plæne i maj måned - kan give en mere levende have med større blomstring og biodiversitet. Og slår man plænen mindre hyppigt resten af sommeren, vil der komme langt flere blomster.

Brunelle. Foto: Flickr /hehaden

Brunelle. Foto: Flickr /hehaden

Vil du gerne have flere blomster i plænen, men ikke have en plæne med højt græs hele året? Så kan du prøve at lade plæneklipperen stå i skuret i maj måned. Konceptet "No Mow May" - som på dansk kunne kaldes "Slå ej - i maj" - handler om at lade nogle af plænens mere hårdføre blomster som mælkebøtte, tusindfryd, brunelle og hvidkløver få en chance for at komme op og blomstre til glæde for bl.a. insekterne. Målet er ikke at få en blomstereng med højt græs og højere blomster, men snarere en blomsterplæne, hvor man satser på de planter, der trives på trods af jævnlig græsslåning.

Hvordan gør jeg?

Nogle planter finder sig i at blive slået med plæneklipperen i ny og næ, og det er disse planter, som vil kunne trives i plænen - hvis klipperen bliver indstillet til høj klippehøjde og hvis græsset ikke bliver slået alt for hyppigt. Samtidig klarer disse planter også konkurrencen fra græsset.

Omvendt er det klart, at planterne ikke klarer en robotplæneklipper, der klipper plænen ned i lav højde flere gange ugentligt.

De fleste steder i Danmark findes disse planter allerede i plænen, og de vil hurtigt dukke op, hvis de får lov. Selvom du har slået plænen i april, kan du godt have succes med at lade plænen være i maj og se flere af de nævnte planter komme op og blomstre.

Hvis du får smag for det, så kan du prøve at slå plænen mindre hyppigt resten af sommeren, fx hver 14 dag - og altid med en høj klippehøjde på 7-8 cm. I tørre perioder kan du lade helt være med at slå. På den måde vil du se mange flere blomster i plænen hen over sommeren.

Hvilke blomster kan jeg forvente at se?

Mælkebøtte, Taraxacum

Mælkebøtter trives fint i plænen, og selvom den klippes ned, vil den stadig sætte blomst, blot lavere nede ved jorden. Det er en god nektarplante tidligt i maj, hvor der endnu ikke er så mange af havens planter, der blomster.

Hvidkløver, Trifolium repens

Hvidkløver blomstrer fra maj måned med hvide totter af blomster. Den tåler fint at blive slået jævnligt med plæneklipper. Bier og andre insekter søger i stor stil hen til blomsterne.

Almindelig brunelle, Prunella vulgaris

Brunelle giver med sine lilla blomster noget ekstra til den blomstrende plæne, hvor det ellers ofte er hvidt og gult, der dominerer. Den blomstrer i løbet af juni og resten af sommeren og kræver, at man ikke klipper plænen for tit, for at den kommer op og blomstrer. Brunelle kan blive 30 cm høj, hvis den får lov, trives på stort set alle jordtyper og blomstrer også under skyggefulde forhold.

Pomeranshøgeurt, Hieracium aurantiaca

Pomeranshøgeurt har varmt orange blomster, der viser sig fra slutningen af maj eller juni. Den tåler at blive klippet helt ned efter blomstring og kommer fint igen næste forår. Pomeranshøgeurt trives bedst på lette og tørre jorde og betegnes derfor som tørketålende, men den kan ikke lide at stå vådt. Den er ikke lige udbredt over hele landet og dukker derfor ikke nødvendigvis op af sig selv i din have. Planten kan dyrkes fra frø eller fra færdige planter, som hurtigt vil sprede sig.

Almindelig kongepen, Hypochoeris radicata

Almindelig kongepen ses mest på sandede og næringsfattige jorde, hvor den danner flade rosetter i græsplænen. De gule blomster springer ud i juni. 

Almindelig tusindfryd, Bellis perennis

Tusindfryd findes i de fleste plæner og er også kendt som bellis. Det er en fin lille plante, der sagtens overlever plæneklipperens skær. Tusindfryd blomstrer fra maj, og det meste af sommeren igennem.