Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan dyrker du kål

Det er ikke svært at dyrke kål, og med insektnet får du flotte kålhoveder og kålblade uden gnav.

Kålbed. Foto: Flickr

Hvis du vil have særligt sprøde, lækre kål, er du nødt til at dyrke dem selv i køkkenhaven. Det giver også et meget større udvalg, da du kan købe frø af utroligt mange arter og sorter af kål. 

Hvis du dyrker et bredt udvalg, vil du være selvforsynende med kål næsten hele året - enten som friske kål i haven eller i en kule.

Typer af havekål

Der findes mange forskellige slags kål, som du kan dyrke i haven. De mest almindelige er:

Hovedkål: Hvidkål, rødkål, savoykål og spidskål

Kål på stok: Blomsterkål og rosenkål

Bladkål: Buskkål, grønkål, palmekål og purpurkål

Andre kål: Blomkål, broccoli (sommer og vinter sorter), knudekål og romanesco

Læs mere

Planlæg og høst kål over en længere periode

Kål danner blade og hoveder første år og blomstrer det følgende forår – dog blomstrer blomkål og sommerbroccoli allerede samme år, som de sås. Normalt høster du kålene, inden de går i blomst. Blomsterskud af kål er dog en stor delikatesse i april/maj måned.

Der findes mange sorter af hver af de mange slags havekål, og hver sort har sin egen udviklingstid og egenskab. 

Hvis du sår et helt brev hvidkål med en kort udviklingstid, får du en masse sommerhvidkål fra juli og en måned frem – og du drukner i hvidkål, som ikke kan gemmes, da de sprækker, når de når fuld udvikling. 

Er det et brev vinterhvidkål, du får købt og sår, får du ikke store og høstklare hoveder før i efteråret, men de sprækker til gengæld ikke og kan gemmes til at bruge af hele vinteren, hvis du har et frostfrit og køligt opbevaringssted. 

Det gælder derfor om at læse omhyggeligt, hvor lang udviklingstid en sort har. Som vejledning står der ofte sommer-, efterår- eller vintersort eller antal udviklingsdage. 

Hvornår skal du så?

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her