Sådan gøder du køkkenhaven
Afgrøderne bliver større, flottere og sundere, hvis man gøder, så enkelt er det. Men med hvad og hvor meget skal man gøde de forskellige planter i køkkenhaven?
Struttende, sunde salater, kål og gulerødder er drømmen for enhver køkkenhaveejer, og hvis jorden er frugtbar, kan man godt få et pænt udbytte uden at gøde i nogle år.
Men i en køkkenhave fjerner man hvert år næringsstoffer fra jorden, når man høster grøntsagerne, og efterhånden vil der blive mangel på de vigtige næringsstoffer.
Det betyder, at planterne vil gro dårligere, og udbyttet blive ringere. Derfor er der brug for at tilføre næringsstoffer med en eller anden form for gødning, hvis jorden ikke skal blive udpint med tiden.
Doserer man gødningen rigtigt, vil planterne trives og give et stort udbytte af høj kvalitet. Af de tre essentielle næringsstoffer: kvælstof, fosfor og kalium, er kvælstof det vigtigste.
Læs her mere om, hvordan de forskellige næringsstoffer virker