Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Sådan gøder du køkkenhaven

Afgrøderne bliver større, flottere og sundere, hvis man gøder, så enkelt er det. Men med hvad og hvor meget skal man gøde de forskellige planter i køkkenhaven? 

Salat og kål har forskellige gødningsbehov. Foto: Niels Ole Dam

Salat og kål har forskellige gødningsbehov. Foto: Niels Ole Dam

Struttende, sunde salater, kål og gulerødder er drømmen for enhver køkkenhaveejer, og hvis jorden er frugtbar, kan man godt få et pænt udbytte uden at gøde i nogle år. 

Men i en køkkenhave fjerner man hvert år næringsstoffer fra jorden, når man høster grøntsagerne, og efterhånden vil der blive mangel på de vigtige næringsstoffer. 

Det betyder, at planterne vil gro dårligere, og udbyttet blive ringere. Derfor er der brug for at tilføre næringsstoffer med en eller anden form for gødning, hvis jorden ikke skal blive udpint med tiden. 

Doserer man gødningen rigtigt, vil planterne trives og give et stort udbytte af høj kvalitet. Af de tre essentielle næringsstoffer: kvælstof, fosfor og kalium, er kvælstof det vigtigste.

Læs her mere om, hvordan de forskellige næringsstoffer virker


Hvilken slags gødning skal man bruge?

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her