Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

10 spiselige blomster til salaten

Aiah Noack har specialiseret sig i særegne salater med et væld af bladgrønt og blomster fra haven. Her fortæller hun, hvordan du selv kan dyrke de spiselige skønheder.

Nyhøstede spiselige blomster. Foto: Carsten Høyer

Nyhøstede spiselige blomster. Foto: Carsten Høyer

Blomster på menuen er blevet populært, både i kokkeverdenen og blandt private. De spiselige blomster udgør et pift på enhver kage, dessert og salat og de fleste andre retter. Nogle gange er de smagsneutrale og byder bare på noget smukt for øjet. Andre gange er der smag for skillingen, og blomsterne udstikker retningen for hele måltidet.

Blomsterne byder ikke kun på mange farver men også på forskelligartede smage: sød, syrlig, krydret, sennep, bitter, anis, karse, tyggegummi, løg, cremet og mild. De giver enestående oplevelser for smagsløgene. 

Blomster fyldt med antioxidanter

Blomsterne på planter er deres ypperste plantedel, og den er kostbar at lægge energi i. Farvede blomster er skabt for at tiltrække bestøvere. Farverne er ofte intense og dybe, med striber og designvariationer. De intense farver betyder også, at de indeholder høje niveauer af antioxidanter.

Sådan dyrker du spiselige blomster

Selve dyrkningen er ikke svær. Planterne forkultiveres og plantes senere ud i bedet i slutningen af maj eller begyndelsen af juni. Nogle kan også sås direkte på friland fra midten af maj. Mens blomsterne vokser til må jorden ikke tørre ud, og der kan med fordel gødes et par gange gennem sæsonen.

Om at høste blomster

Alt plukkes efter sankeprincippet, hvor man nipper lidt her og der, så det ikke kan ses, at man har været ude at hente noget til køkkenet. Det kan gøres dag efter dag, og planterne vil hurtigt sætte nye skud og blomster, som kan høstes nogle uger efter.

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her