Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lotte Bjarkes have: Fra vildnis til planteparadis

På ti år har Lotte Bjarke og hendes mand forvandlet et skrånende vildnis til en alsidig have med mange rum, med øer af bede og med adskillige terrasser. Og så har hun et godt øje for at sammensætte planter i krukker.

I en stor skovhave midt i de naturskønne Sondrup Bakker i Østjylland dyrker haveskribent Lotte Bjarke sin passion for planter. Her på den sandede og stærkt kuperede naturgrund har hun sammen med sin mand, Søren Nielsen, skabt en have fuld af frodige staudebede i alskens former og farver, hyggelige haverum og terrasser og et bugnende spisekammer i form af drivhuse, køkkenhave og frugthave.

Siden 2007 er haven er bygget op efter de forhåndenværende planters princip, som Lotte udtrykker det, og det fungerer faktisk rigtig godt. »For at haven ikke bliver rent anarki, har jeg valgt en bevidst farveholdning i hvert bed,« fortæller Lotte. Et princip, hun også anvender i sine mangfoldige grupper af krukker, der pryder rundt omkring huset og på havens mange hyggelige terrasser og siddekroge. I krukkerne samler hun sommerblomster, stauder og stedsegrønne med græsser, buske og potteplanter til en harmonisk helhed. 

Farveopdelte staudebede
Havens ovale staudebede ligger som øer i hvidt, lysegult, blåt og pink og danner naturlige og organiske rum i haven. Det er her, Lotte boltrer sig med sine mange stauder. »Det fede ved staudebedene er, at de uden nævneværdige problemer kan ommøbleres eller udvides. Hvem ved, hvornår jeg falder for en ny plante eller får en idé, der bare må afprøves?« De ovale bede gør det nemt at udvide dem en smule ad gangen ved blot at grave dem et spadestik mere ud. Det gør det også nemt at komme til planterne fra flere sider, hvis der lige skal skiftes et par planter ud.

Pryd og nytte i forening
Ved køkkenhaven og drivhuset fornemmer man tydeligt Lottes begejstring for at forene pryd med nytte. Hun dyrker årstidens spiselige frø, løg og grøntsager side om side med planter, der pynter i bede, krukker og buketter. Her blomstrer blomsterkarse, morgenfrue og fløjlsblomst (tagetes) side om side med familiens faste favoritafgrøder som salat, spinat, porrer og løg krydret med årets nye eksperimenter som vinterærter, blå bønner og majs, der er egnede til popcorn.

Havearbejde mod skriveblokering
 »Når jeg er hjemme, bruger jeg haven dagligt. Den er min zen, når jeg skriver og kører fast, når jeg skal lade op og have motion. Jeg går ud for at se, hvad jeg har lyst til i dag. Er det krukker, der mangler vand, eller køkkenhaven, der mangler en kærlig hånd. I weekenderne klarer jeg de store træk.« Og hun tilføjer: »Planter kan så meget, men græsplæne og skvalderkål interesserer mig ikke. Jeg planter tæt, så der er ingen bar jord i min have. Det sparer mange kræfter og tid til at luge.«

I dag har Lotte godt hjulpet af sin mand skabt et alsidigt og afslappende planteparadis på den store naturgrund.

Lottes appetit på planter er stor og gælder planter i alle størrelser. Især stauder er hendes store lidenskab, men alt fra gartneriernes sommerblomster og potteplanter til blomstrende buske og træer fanger hendes interesse. Adspurgt om sine favoritter udpeger hun hårdt presset:

• Småblomstret hasselbror, Corylopsis pauciflora

• Kugleprimula, Primula denticulata

• Blomsterkørvel (uofficielt navn), Orlaya Grandiflora

• Vild gulerod, Daucus carota ‘Dara’

Selinum wallichianum

• Virginsk ærenpris, Veronicastrum virginicum

 

 

Gode ideer fra haven

Skab ro med en gennemgående farve til bedet

Ved at vælge en overordnet farve i hvert staudebed kan du plante mange forskellige planter i hvert bed og samtidig skabe ro med et tone i tone-bed.

 

Brug mobile trædesten

Lotte dyrker drivhusets tomater, chili og andet godt direkte i jorden. En dekorativ sti af strandsten og betonfliser baner vej mellem bedene. Stenene kan flyttes, når sæsonen er slut, og frisk kompost skal fræses ned for at forbedre jorden.

 

Hjemmelavet raftehegn

Haven er bygget op efter de forhåndenværende midlers princip. Her indrammes en hortensia af et smukt hjemmelavet raftehegn af egegrene fra grunden.