Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Designerens egen byhave

I denne artikel kan du opleve havedesigner Karina Revsbæk Lauesen egen have med markante, sortmalede hegn, der skaber ro og rum.

Karina og Uffe Lauesens lille have ligger rundt om huset som et smalt areal, de kan se indefra. De holder af at opholde sig ude, når vejret er til det, og derfor var det oplagt at integrere hus og have, så haven virker som en forlængelse af huset.

»Vores have er indrettet, så vi kan bruge den til at opholde os i. Vi har masser af siddepladser, så vi kan flytte os hen i solen eller i skyggen alt efter vejret. I vintertiden er her stedsegrønne planter, og så kan vi nyde kigget ud i rummene,« forklarer Karina, som er havedesigner og selv har designet haven.

Foto: Karina Revsbæk Lauesen
Forhaven er havens velkomst. Den bør være smuk og venlig med mange planter. Farverne er holdt i grønt, hvidt og blåt i dette område. Stribegræs, Phalaris arundinacea ‘Picta’ (til venstre) giver en fin lethed i haven. Foto: Karina Revsbæk Lauesen.


»Overordnet set er haven indrettet, så forhaven er prydhave. Den skal være pæn at komme ind til, så her er bede og mange planter, men også flere siddepladser. Loungehaven er den, vi bruger allermest. Her sidder vi om aftenen og får et glas vin i sommertiden, og vores søn kan sidde og spille på sin iPad. I udekøkkenet spiser vi hver eneste aften, når vejret vil. Ved spisetid står solen direkte ned til os. Og efter maden, når vi rykker hen i loungen, passer det med, at solen er rykket derhen,« sammenfatter Karina indretningen.

Pergolaen, som ligger imellem udekøkkenet og loungen, bruger de ikke så meget til ophold. Den har primært den funktion, at den skjuler nabohuset, den deler arealet op, og så har den en skulpturel effekt.

Plankeværket giver mulighed for privatliv

Den 130 m2 lille have er omgivet af plankeværk til alle sider. Mod gaden er plankeværket 1,80 m højt, men bag baghaven er det tre meter højt og lukker af ind mod naboen – et sikhtempel – så de og naboerne ikke forstyrrer hinanden. »Vi har valgt at indramme haven med et plankeværk for at få privatliv, for bygningerne ligger meget tæt i området. Der er vinduer overalt, så tidligere følte man nærmest, at man boede i et akvarium,« ler Karina og tilføjer: »En hæk fylder rigtig meget, når det er sådan en lille have, derfor valgte jeg plankeværk.«

I udekøkkenet har Karina monteret hylder på plankeværket til potter med krydderurter og køkkengrej, helt som man ville gøre inden døre. I loungerummet er der opsat lamper, som giver et blødt, behageligt lys om aftenen, og klatreplanter er på vej op ad hegnet flere steder i haven. Ellers virker de sorte vægge blot som en flot baggrund for de grønne planter.

Mange træer og krukkeplanter

I udekøkkenet og loungen bruger Karina hovedsageligt planter i potter og krukker, som hun ville gøre indenfor. Et par gråløvede pilebladet pære, Pyrus salicifolia, er dog plantet i plantehuller i trædækket mellem køkkenområdet og spisepladsen. I loungen står der palmer i zinkspande, og et par gulløvede almindelig tretorn, Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’, er plantet igennem trædækket og afslutter loungeområdet, inden man kommer videre til den vestlige have, som fører om i forhaven.

Forhaven ligger mod nord, og her er svalt og rart en sommerdag. Ikke færre end tre himalayabirk, Betula utilis, har fået plads her sammen med tibetansk kirsebær, Prunus serrula, og et par stjernemagnolie, Magnolia stellata. »Jeg kan slet ikke få nok træer. Jeg synes ikke om, at det hele er fladt. Der skal altså også være noget grønt deroppe over ens hoved,« fastslår Karina. De fleste steder vokser der lette træer, som ikke kaster en bombastisk skygge, men giver højde og skaber rum. Bliver kronerne på de høje birk alligevel for tætte, udtynder Karina dem ved at fjerne en gren eller to.

Ellers er prydgræsser blandt favoritterne, for den legende lethed giver et smukt, feminint modspil til de faste, sorte, mere maskuline flader i træværket. Og storkenæbbene, som lægger sig ud over bedenes kanter, er også med til at bløde op.

»Jeg er glad for designet. Man kommer rundt i haven, og der er oplevelser, når man går fra rum til rum. Det er dejligt, at der foregår noget andet rundt om hjørnet,« slutter havedesigneren.