Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Guide: Hvad skal du overveje, inden du køber et drivhus?

Drivhusdrømme? Drivhuset forlænger sæsonen i haven, og mange drømmer om et ekstra rum i haven. Her får du en miniguide med gode råd og overvejelser. Den er lavet af Haveselskabet i samarbejde med Juliana Drivhuse.

Guide: Inden du køber drivhus

Nogle dyrker tomater i drivhuset, andre eksotiske planter, mens flere og flere anskaffer et drivhus for at have et hyggeligt rum til at slappe af i og nusse med havesysler. 

10 ting, du skal overveje inden du køber drivhus

  • Hvad skal du bruge drivhuset til
  • Hvad vil du gerne dyrke i drivhuset
  • Størrelse og højde
  • Placering
  • Glastype 
  • Fundament
  • Profiler
  • Gulv
  • Indretning
  • Belysning
Læs mere

Drivhuset forlænger den danske sommer

Det er dybest set bare et lille hus af stål og glas, og for en generation eller to siden var et drivhus typisk placeret bagest i haven gemt lidt af vejen bag buske og træer. 

Over de senere år er drivhusene blevet større og større og er rykket tættere og tættere på boligen. Der er tænkt langt mere i design og udtryk, og drivhuset danner i dag ramme om store dejlige haveoplevelser.

Drivhuset giver dig en forlængelse af sæsonen, så du kan komme tidligere i gang med at forspire og høste og samtidigt kan holde frosten fra jorden til langt ud på efteråret. Det er også en forlængelse af de lyse forårs- og sommeraftener, fordi glasset skærmer for vind og dug. Og det er en forlængelse af køkkenet og opholdsstuen, hvis du indretter det med hyggekrog og krydderurter.

Juliana Drivhuse har leveret danskproducerede drivhuse i over 50 år. Drivhuse i smukt design med vægt på både æstetik og funktionalitet. Her er gode ventilationsløsninger, pæne afslutninger i hjørner og rammer og rig mulighed for at sætte sit eget præg på indretningen af huset. Uanset hvilke ønsker og drivhusdrømme du har, så finder du løsningen hos Juliana Drivhus.

Drivhuse til alle formål
Om du stresser af ved at putte frø i potter eller putte dig selv i en stol med fødderne oppe, så skaber et drivhus den optimale ramme. Lad drivhuset være dit private havelaboratorium, hvor du eksperimenterer og finder frem til netop den tomatsort, der sætter prikken over i’et på din sommerfrokost. Eller skab din egen oase, hvor du tillader dig at drive den af og bare være til.

10 gode overvejelser 

1) Dyrkning eller driverliv. Hvad skal du bruge drivhuset til? Skal du dyrke eller nyde driverlivet? Måske skal du have et drivhus til at dyrke og et til at drive. Skal du dyrke i kapillærkasser/plantekasser, dyrke direkte i jorden eller begge dele?

 2) Pryd eller nytte. Hvad vil du gerne dyrke i drivhuset. Tomater, salat, agurker, chili, peberfrugter, basilikum, vindruer, ferskner eller salat. Overvej, hvad du gerne vil dyrke, så du får plads til det hele. Måske skal du indrette, så du kan dyrker i flere niveauer. Du kan også vælge at lægge tidligtblomstrende tulipaner. 

3) Stort eller lille. Jo større dit hus er, jo flere muligheder er der selvfølgelig, men selv et lille drivhus kan noget. Det kan være svært at vurdere behovene, men køb endelig ikke drivhuset for småt.

4) Hvor i haven? Placer et ’driverhus’ så tæt på huset som muligt. Nord/syd er godt, hvis du vil have drivhuset varmet op hurtigt. Øst/vest er en god placering, hvis du vil i gang tidligt på sæsonen. Men vigtigt er at stille det et solrigt sted for optimal dyrkning.

5) Glas eller poly? Drivhuse med glas kender du nok, og fordelene ved hærdet glas i hele baner er både styrke og et enklere look end de gamle klassiske delte glas med overlap. Hvis du skal bruge drivhuset udelukkende til vækst, kan du med fordel vælge de matte polykarbonat, som giver en isolerende effekt og derfor lettere holder drivhuset frostfrit. 

6) Fundamentet. Det er vigtigt, at et drivhus står på et stærkt og stabilt fundament, som er godt forankret i jorden. Til Juliana-drivhusene tilbydes stålfundamenter med nedstøbningsbeslag, som punktstøbes. Konstruktionen betyder, dørtrinnet er lavt, så du ikke skal træde hen over fundamentrammen.

7) Klassisk aluminium eller mørk grå. Tidligere var alle hobbydrivhuse i blankt aluminium. Juliana tilbyder de klassiske aluminiumsdrivhuse, men langt de fleste Juliana-drivhuse er med antracitgrå profiler og sorte døre og vinduer. Hvad passer bedst til din have og dine ønsker?

Drivhuse til alle formål

8) Gulv eller grus. Nogle vælger træbelægning, andre fliser og andre igen har grusstier. Muligheder er mange. Husk, at det, du bruger til gulvet, skal kunne tåle frost og fugt. 

9) Praktik og hygge. Planteborde, hylder, kapilærkasser, måske en havestol og et lille bord til kaffen. Tænk over, hvordan du bedst indretter drivhuset, og tænk over funktionaliteter som vanding og tilgængelighed.

10) Lys i mørket. Levende lys er selvfølgelig hyggeligt, men tænk over, hvordan drivhuset kan pryde haven og lyse op. Det kan også være ganske praktisk, at der er adgang til strøm. 

Drivhuse til alle formål

Juliana Drivhuse

Med et Juliana-drivhus får du dansk design til skandinaviske vejrforhold, dansk produceret og dansk ejet.

Kender du Drivhusklubben? Et fællesskab for alle dem, der er vilde med drivhuse.Læs mere lige her

Læs mere