Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Byg et kvashegn

Har du en bunke grene og afklip, kan du bruge dem til et kvashegn i stedet for at køre dem på genbrugspladsen.

Kvashegn. Foto: Thomas Evaldsen

Kvashegn. Foto: Thomas Evaldsen

Et kavshegn har mange fordele. Først og fremmest har du fremadrettet et sted, hvor du altid kan komme af med dine grene eller hækaffald. Kvaset i hegnet falder nemlig sammen med tiden, så der bliver løbende plads til at fylde nyt ovenpå. Derudover er det også et sted, hvor insekter og småfugle finder sig godt til rette, og på den måde kan det bidrage til mere liv i haven. Dernæst kan hegnet også fungere som rumdeler i haven eller erstatning for et kedeligt plankeværk.

Det skal du bruge

  • Stolper, som du enten selv har lavet af fældede træer eller har indkøbt til formålet. 
  • En mukkert, et pælebor eller en pælehammer til få stolperne i jorden med.
  • En grensaks, et ørnenæb og/eller en sav.

Sådan gør du

  1. Grav/bank stolperne ned parvis med ca. 30-40 cm afstand i bredden og med 150 cm afstand til næste stolpepar. Længde på kvashegnet bestemmer du jo selv. Når stolperne er sat, har du således en slags usynlig kasse, hvori du kan lægge dine grene og afklip. 
  2. Start med at lægge grene og kvas ind imellem stolperne. Klip grenen lidt til, så de passer i længden til hegnet, og så de ikke stritter for meget ud til siderne.
  3. Har du forskellige typer af grene, kan du enten blande dem med hinanden eller lægge dem i lag, alt afhængigt af, hvor ensartet et udtryk, du ønsker. 
  4. Bland tykke grene med tynde og flet dem eventuelt imellem hinanden. Tryk til med hele din kropsvægt undervejs i forløbet, så det hele trykkes ned og sammen. Hegnet skal være tæt pakket. 
  5. Undervejs kan du klippe siderne til med grensaksen, så du får en fin, stram væg.
  6. Når hegnet har nået den højde, du synes, det skal have, stopper du med at fylde på og saver stolperne til, så de er lige høje.
  7. Dit kvashegn er nu færdigt. Med tiden vil grenene falde sammen, og du kan fylde nye grene og kvas på løbende.