Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Beskær vinen inden nytår

Vin beskæres bedst i slutningen af december for at undgå, at planten bløder for meget. Haveselskabets Rådgivning giver gode råd om vinterbeskæring af vin.

Beskæring af vin. Foto: Istock

Beskæring af vin. Foto: Istock

Vin er en vild og uregerlig plante, der, hvis den får lov, skyder ud til alle sider, og med sine slyngtråde filtrer sig ind i hinanden og søger op mod lys. Havde den vokset ude i naturen, ville den søge mod toppen af træer og buske og få mange drueklaser, men mange små druer. 

I haven er vi mere interesserede i, at den udvikler færre klaser og store druer med højt sukkerindhold, og det er derfor, vi beskærer vinplanten.

Undgå blødning

Vin skal beskæres 1. januar, som min gamle far altid sagde. Om han mente, at det var af hensyn til planten, eller fordi han syntes, at frisk luft dagen derpå var tiltrængt, må stå hen i det uvisse. 

I hvert fald anbefales det at beskære senest ved udgangen af december, da vinen ellers kan have svært ved at stoppe blødningen.

Giv vinen et godt skelet

Her om vinteren vil vi gerne reducere planten til en velopbygget hovedstamme og et antal sidestammer. Formen kan man jo selv bestemme, blot skal hoved- og sidestammer være solidt bundet op, enten til wirer eller stativer.

Hovedstammerne og sidestammerne danner plantens skelet eller stok og skal bevares.

En god vinstok kan skyde frugtbærende skud i årtier, og bliver bare tykkere og tykkere. 

Selve opbygningen af stokken, fra man køber planten, og til den er færdig, tager to-tre år, men når den så er klar, bliver det nemt.

Klip alle skud

Man klipper simpelthen alle skud både dem, der har båret frugt, og dem kun med blade. 

Man klipper dem ind til stokken (hovedstammen/sidestammen) og lader kun en lille stab med to-fire knopper sidde. Det er så herfra, at næste års skud vil skyde og bære frugt.

Beskæring i vækstsæsonen

Udover vinterbeskæringen, hvor man former vinranken, er det også nødvendigt at klippe vinen flere gange i løbet af sommeren, når du synes, at den fylder for meget.