Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Formklipning af buksbom og taks

Maj og august er gode tidspunkter til at klippe og forme buksbom, taks og andre stedsegrønne.

Formklippet buksbom. Foto: Frank Kirkegaard

Formklippet buksbom. Foto: Frank Kirkegaard

Klippede buksbom- og takshække er fantastisk gode styrende elementer at have omkring blomstrende planter. Den dybgrønne farve klæder alting, og en præcis form holder orden på bedet - selvom det af og til kan være lidt kaotisk i indholdet.

Ved klipningen af buksbom og taks er det vigtigt at være meget præcis med saksen. Formen skal helst stå skarp - medmindre du er til en mere svulmende organisk form. Det er bedst at klippe med en håndsaks, men har du mange meter hæk, kan du med lidt øvelse styre den eldrevne klipper så præcist, at den laver et udmærket stykke arbejde.

Klipper du dine stedsegrønne i maj, skal de normalt klippes igen i august, hvis formen skal holdes skarp hele året. Men det er meget individuelt, hvornår og hvor mange gange buksbom og taks skal klippes.

Jo mere præcis, du vil have formen, jo oftere skal du klippe. I fine udstillingshaver klippes de mindst en gang om måneden. For at undgå at de blade, der pludselig kommer frem i lyset, "brænder af" og bliver visne, klipper man aldrig når solen steger.

For at undgå frostskader, klipper man heller aldrig senere end september.