Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan formerer du med rodstiklinger

Det er ikke svært at formere planter ved hjælp af rodstiklinger, og hér kan du se, hvordan du gør.

Rodstikling af høstanemone. Foto: Frank Kirkegaard

Rodstikling af høstanemone. Foto: Frank Kirkegaard

Rodstiklinger er en nødvendighed, hvis du for eksempel vil formere sterile valmuer, men det er også en ret nem måde, hvorpå du kan formere høstanemoner og andre stauder med lange pælerødder, der kan være svære at dele uden at ødelægge moderplanten.

Stiklingerne skal tages om efteråret eller vinteren, når planten er i hvile.

Sådan gør du

1. Grav op

Grav planten op. Se godt på rødderne og vælg nogle i blyantstykkelse, som du skærer i 10 cm lange stykker og sætter ned i en potte med så- og priklemuld. Der kan være 5-7 stykker i hver potte.

2. Stil til side

Potterne stiller du et lidt beskyttet sted i haven, eventuelt gravet ned i jorden, så kanten på potten flugter nogenlunde med jordoverfladen. Dæk med net eller let fiberdug, så katte og fugle ikke får kradset op i potterne.

3. Pot om

Til foråret dukker de nye skud frem fra rødderne. Du kan nu flytte småplanterne over i individuelle potter, hvor de kan vokse videre, og til det efterfølgende efterår kan du plante de nye planter ud på voksestedet.

Det er måske en lidt langsommelig proces, men til gengæld er der ikke meget arbejde involveret, og du får mange nye – og fuldstændig ens – planter med en minimal indsats.