Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Bland din egen lækre krukkejord

Vil du gerne skære ned på dit spagnumforbrug? Eller bare have mere styr på, hvad der er i din jord til potter, krukker og altankasser? Så bland din egen jord med denne opskrift.

Foto: Thomas Evaldsen

Foto: Thomas Evaldsen

Måske har du allerede tilplantet årets første krukke? Måske kribler det i fingrene for at komme i gang? Men som bekendt er jord ikke bare jord, og der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du fylder jord i krukker til forårets og sommerens planter.

Det vigtigste er, at jorden har en god struktur. Der skal være godt med luft i jorden, men samtidig skal den kunne indeholde tilstrækkeligt med vand, som planten kan optage. Strukturen i almindelig havejord er sjældent god nok, så derfor trives planterne ikke, hvis du bare fylder jord direkte fra haven i krukkerne uden samtidig at tilsætte materialer, der forbedrer strukturen.

En leret jord har for få af de store, luftfyldte porer og for mange små porer. Den er kompakt og afdræner dårligt. For at afhjælpe dette kan man blande en leret havejord op med kompost eller spagnum og sand. En grov sandjord har store porer og holder ikke ret godt på vandet. Det kan der kompenseres for ved at blande den med kompost eller spagnum.

Sådan gør du

En god opskrift på krukkejord, hvis du har leret muldjord i haven:

  • 1/3 havejord (leret muldjord). OBS: Hvis din havejord er meget klistret lerjord, er den ikke egnet til at blande i krukker. Det øverste lag jord i haven er dog som regel god muldjord, også selvom jorden længere nede er ren ler.
  • 1/3 kompost eller spagnum (grov eller mellemfin, lys spagnum)
  • 1/3 sand (kornstørrelse 0-2 mm eller 0-4 mm)

En god opskrift på krukkejord, hvis du har sandjord i haven:

  • 2/3 havejord (sandjord)
  • 1/3 kompost eller spagnum (grov eller mellemfin, lys spagnum)

De fleste planter kan trives i denne krukkejord, dog ikke fx surbundsplanter som lyng, der trives i jord med lav pH.

En lys spagnum har en bedre og mere luftig struktur end mørk og meget omsat spagnum.

Hvis jorden skal holde længe

Til stauder, buske og træer, som skal trives i krukken i flere år, er det særlig vigtigt, at jorden har en holdbar struktur. Også selvom du blot har sommerblomster i dine krukker i forårs- og sommermånederne, kan det være en fordel, for så behøver du ikke at skifte jorden ud hvert år. Krukkejord, der overvejende består af organiske materialer som spagnum og kompost, vil efterhånden blive nedbrudt og synke sammen. Hvis krukkejorden derimod er indeholder en del muldjord, holder den længere, men det er vigtigt at sikre, at den er luftig nok.