Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Jorden er grobund for sund vækst

Jord er ikke bare jord. En sund og god jord giver sunde og stærke planter. En ny spagnumfri jord har set dagens lys. Men hvad betyder det? Og får jeg smukkere og sundere planter ved at dyrke spagnumfrit? Få svarene her.

Jorden er helt afgørende for om vi får succes med de planter vi dyrker i haven. Jordens struktur, og evnen til at holde på vand og næring har stor betydning for, om planterne trives. Derfor er det ikke kun vigtigt at vælge de rette planter til den type jord man har i haven, men også at vælge den rette jord når vi skal fylde de nye højbede, forkultivere grøntsager og blomster i vindueskarmen, købe plantesække til tomater og agurker i drivhuset eller når der skal jord i krukkerne inden der plantes sommerblomster. 

Når vi som haveejere står i havecenteret eller byggemarkedet og skal købe jord til haven kan det føles som at gå ind i en jungle. Der er mange forskellige produkter at vælge imellem. Ofte kan navnene hjælpe os på vej, til at forstå hvilken jord der skal bruges til hvad. Så- og priklemuld, pottemuld, højbedsmuld, plantesæk osv.  Fælles for de fleste af dem er, at de er baseret på spagnum (tørv). Spagnum af god kvalitet giver dine planter det bedste udgangspunkt for et sundt og godt liv. Det har en tilpas luftig struktur som giver optimal rodudvikling, det holder godt på vandet, og det er nemt at styre tilsætningen af gødning.

Hvad er spagnum?

Spagnum er et naturprodukt, der består af dødt plantemateriale, primært mosser i planteslægten tørvemos, Sphagnum. Det dannes i højmoser, hvor et helt specielt miljø hæmmer nedbrydningen. Størstedelen af det spagnum der udvindes, bearbejdes og sælges som gødet spagnum - et meget populært produkt, der bruges af både gartnerier og haveejere. Spagnum er hovedingrediens i de fleste fabrikater af så- og priklejord, pottemuld og plantesække som haveejerne køber i sække.  

Læs mere

Men spagnum er en begrænset naturressource som det tager lang tid at genskabe, og når det udvindes, frigives CO2 til atmosfæren. Pindstrup graver udelukkende tørv fra tidligere mosearealer der op gennem 1900-tallet blev drænet for at anvende det til landbrug eller til at grave tørv til brændsel. Det er altså områder der ikke længere har den store naturmæssige værdi. Men af klima- og miljøhensyn giver det god mening også at tænke i alternativer.  

Nyhed: Spagnumfri muld til haven

Vi har længe arbejdet målrettet med alternativer til spagnum. I flere år har vi reduceret mængden af spagnum i flere af vores produkter ved at blande træfibre i, som har vist sig at have rigtig gode egenskaber, i forhold til at give mulden en god og luftig struktur, men uden at gå på kompromis med kvaliteten, så vi har brugt tid på at finde de helt rigtige komponenter og rette blandingsforhold.

Pindstrup har gennem flere år arbejdet på at udvikle en spagnumfri muld, med de samme gode kvaliteter som spagnum har. Det gør de for at tilbyde haveejerne et mere bæredygtigt og klimavenligt alternativ.

”Vi har længe arbejdet målrettet med alternativer til spagnum. I flere år har vi reduceret mængden af spagnum i flere af vores produkter ved at blande træfibre i, som har vist sig at have rigtig gode egenskaber, i forhold til at give mulden en god og luftig struktur. Derfor har det også været naturligt for os at arbejde hen mod produkter der er helt spagnumfri. Men det har samtidig været vigtigt for os ikke at gå på kompromis med kvaliteten, så vi har brugt tid på at finde de helt rigtige komponenter og rette blandingsforhold”.
Den spagnumfrie muld består af træfibre samt plantekompost. Blandingsforholdet afhænger af hvad det skal bruges til. De tre produkter der indtil videre findes i Pindstrups spagnumfri serie er plantesæk, plantemuld og jordforbedring. Desuden arbejder man på at udvikle en spagnumfri så- og priklemuld.  

 

Ordentlighed er en kerneværdi hos Pindstrup

For Pindstrup har ordentlighed i mange år været en af kerneværdierne.

De sætter store kvalitetskrav til deres egne produkter som gennemgår adskillelige tests inden de sendes på markedet. Desuden er det vigtigt at produktionen foregår på en ordentlig og ansvarsfuld måde. Når Pindstrup graver tørv, var det førhen almindelig praksis at områderne blev til landbrugsjord efter endt udgravning. Men Pindstrup har selv taget initiativ til at lave naturgenopretning og føre områderne tilbage til den mose det var engang. Udviklingen af de nye spagnumfrie produkter er blot endnu en tilføjelse som er udsprunget af virksomhedens kerneværdi.  

Bliver mine planter smukkere og sundere i spagnumfri jord?

For at svare på det spørgsmål vi startede med, så får du smukkere og sundere planter ved at dyrke dem i den rette jord. Vælger du et spagnumfrit produkt, vælger du samtidig en mere bæredygtig måde at dyrke dine planter på.

Læs mere på pindstrup.dk

Pindstrup Mosebrug A/S

Pindstrup er en af verdens førende producenter af substrater til professionelle gartnere og private haveejere, og de er kendt for deres høje kvalitet. Det er en familieejet virksomhed der blev stiftet tilbage i 1905 på Djursland, hvor de i de første årtier gravede tørv, der blev brugt som brændsel (opvarmning). Men da efterspørgslen på tørv dalede og man samtidig begyndte at benytte spagnum i planteproduktionen, ændrede Pindstrup kurs og har siden 1960erne forsynet en lang række gartnerier verden over med spagnum. Udvikling af produkterne sker i tæt samarbejde med kunderne for at sikre den bedste kvalitet, og den samme gode kvalitet findes naturligvis også i de produkter der ender hos hobbydyrkerne.   

Læs mere