Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gøremål i april

I april er det tid til at beskære roser, sætte løg, så agurker, luge, plante forårsblomster i krukker, give haven gødning, rense fliser og meget mere. Her får du haveselskabets liste over gøremål i haven i april.

Beskæring af rose. Foto: iStock

Beskæring af rose. Foto: iStock

Prydhaven

Lug skvalderkål: Skvalderkål er et af de sikre forårstegn, og det er en god idé at bekæmpe dem fra starten af sæsonen. Fjern alle blade, hug udløberne over og træk rødderne op. Det er nemt nu, hvor jorden er fugtig, og ikke så mange andre planter er dukket op af jorden. De friske grønne skud er lækre i en salat eller som en del af det grønne i en pesto.

Sådan genkender du skvalderkål

 

Giv haven gødning: I april kan du starte med at give gødning til de områder af haven, der har brug for ekstra gødning. Mange områder af haven klarer sig fint uden, men roserne og nyttehaven skal have ekstra næring - uanset om du anvender organisk gødning, kompost eller kunstgødning.

Alt du skal vide om gødning

 

Gå på sneglejagt (igen): Jo flere snegle, du får has på nu, jo færre vil der være i løbet af sommeren. De små snegle er svære at få øje på, så det er en god idé at lave nogle attraktive "gemmesteder" til dem, hvor de samler sig, så du lettere kan finde dem.

Mere om sneglebekæmpelse

 

Del stauderne: De fleste stauder vokser væk fra centrum, og mange bliver på et tidspunkt mere eller mindre døde i midten. I april kan du grave dem op, dele dem, kassere det døde og genplante resten i haven eller i potter til senere udplantning. I videoen herunder viser Haveselskabet, hvordan du kan dele dine stauder.

Storkenæb deles med to grebe. Foto: Haveselskabet

Storkenæb deles med to grebe. Foto: Haveselskabet

Rens fliserne: I april, mens vejret stadig er fugtigt, har det den største effekt at rense fliserne for alger. De grønne alger kan gøre fliserne slimede/glatte, og derfor kan det være en fordel at fjerne dem. De små laver gør til gengæld ingen skade, og de bider sig da også lidt bedre fast i flisernes overflade.

Læs mere om alger og laver - og hvordan du renser fliser

 

Beskær roserne: Roserne kan beskæres, når der ikke længere er risiko for, at de nye skud, bliver svidet af frosten. Det plejer at passe med slutningen af marts eller starten af april.

Meget mere om rosenbeskæring

 

Luge, luge, luge: Tag ukrudtet i opløbet ved at hakke, håndluge og kultivere jorden. Det lønner sig.

Bekæmp frøukrudt i foråret

 

Tjek opbindingen: Hvis du har klatreplanter, buske eller træer, der er bundet op på stativer, pergolaer eller pæle, er det en god idé at tjekke opbindingen efter vinterens rusk. Se efter, om de er forsvarligt tøjret og tjek også, at opbindingsmaterialet ikke har gnavet sig ind i barken.

Vælg den rigtige opbinding

 

Plant stedsegrønne: April er et godt tidspunkt at plante stedsegrønne. Både buske og vintergrønne bunddækkeplanter kan give liv i haven om vinteren og være en frodig baggrund for forårets blomstrende løgplanter.

Få inspiration til stedsegrønne planter i din have

 

Del vintergækker: Vintergækkerne takker af i takt med, at vinteren er på tilbagetog. Inden de helt forvinder fra jordens overflade, er det en god idé at grave nogle af de tætteste klumper op og dele dem, så de kan sprede sig i haven.

Del dine vintergækker sådan her

 

Beskær sommerfuglebusk og almindelig hortensia nu: Disse prydbuske kan beskæres, når den værste frost er overstået, hvilket typisk er i april.

Bliv klogere på at beskære hortensia

 

Klip lavendler ned: Hold lavendlerne tætte ved at klippe dem ned til ca. 15 cm over jorden i april. Klip ikke længere ned, end at der stadig er friske blade tilbage på planten. Klipningen kan ske samtidig med, at du beskære roserne. Du kan også klippe andre stauder med træagtige stængler ned nu, fx salvie, isop og sar.

Nyttehaven

Læg kartofler: Mange garvede haveejere forspirer deres kartofler indendørs, hvilket giver dem et lille forspring. Men du kan sagtes lægge dem direkte i jorden først i april og stadig høste masser af nye kartofler i juni. Vent dog med at lægge dem, til risikoen for hård frost er ovre.

Meget mere om kartofler

 

Så agurker inde i varmen: Frøene kan sås enkeltvis i potter fra midten af april. 1-2 planter giver normalt rigeligt af friske, grønne frugter hele sommeren. Agurker dyrkes typisk i drivhus, men der findes også frilandssorter.

Drivhusagurker

 

Sæt løg: Stikløg sættes normalt i løbet af april. Tidspunktet afhænger af det aktuelle vejr, da der er større risiko for, at løgene går i stok, hvis de udsættes for en kold periode med nattefrost, efter de er sat. Dæk evt. med fiberdug ved tidlig sætning. At løgene går i stok betyde, at de blomstrer, og så udvikles løget ikke, men al kraft går til at sætte blomster.

Mere om dyrkning af løg


Pot om: Hold øje med, om de forspirede planter, du såede inde i marts, trænger til at blive pottet om. Deres vækst går i stå, hvis de ikke får mere plads til rødderne og tilstrækkeligt med gødning i tide.

Lær at prikle op og potter om hér


Væn småplanterne til udelivet: De små, nye planter i vindueskarmen bliver let ranglede og blege, fordi de får for lidt lys. Så snart det bliver en smule lunt i vejret, er det derfor en god idé at sætte dem ud i haven om dagen, så de gradvis kan vænne sig til havelivet. Begynd med nogle få timer et sted, hvor de ikke får direkte sol.