Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Pletvingefrugtfluen ødelægger bærhøsten

Pletvingefrugtfluen elsker modne frugter og en varm sommer. Fluen - og især dens larver - kan gøre stor skade på modne frugter og bær.

Pletvingefrugtfluer på hindbær. Foto: Hanna Burrack

Pletvingefrugtfluen, Drosophila suzukii, er en lille flue, som vi i stadig stigende grad er kommet til at lære at kende i de danske haver gennem de seneste 20 år. Desværre er det ikke et særlig behageligt bekendtskab, for den lille flues larver kan gøre stor skade på bløde, fuldmodne frugter og bær. 

Pletvingefrugtfluens danske navn er lidt af en spiritusprøve, så fluen kaldes også motorcykelfluen pga. det latinske navn: Drosophila suzukii. Men lige så elsket som cykelmyggen Egon bliver den lille flue nok aldrig – i hvert fald ikke blandt haveejere. 

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her