Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

I juni sværmer gåsebillerne

Gåsebillelarverne fra sidste år er udviklede til voksne biller, der kommer op ad jorden her i juni.

Foto: Wikimedia

Gåsebillen er ca. 10 mm gulbrun eller rødbrun, med grågrønt metalglinsende hoved, forbryst og underside.

Den er et dagsdyr, der sværmer i fuld solskin og kan gøre skade ved at gnave i blomsterknopper og blade på blandt andet frugttræer, roser og løvtræer. Det er dog en meget ringe og ubetydelig skade, sammenlignet med den skade larverne forvolder på plænen.

Når billerne har parret sig, vil hunnerne sværme over plænen, især på tørre og sandede arealer, og lægge sine æg. Fjorten dage senere klækkes disse æg og ud kommer larverne.

Det er først herefter, det kan lade sig gøre at bekæmpe skadedyret. Hvis gåsebillelarverne volder problemer i haven, så er der forskellige måder at bekæmpe dem på. 

Den biologiske går ud på at udvande såkaldte nematoder, som er mikroskopiske små rundorme, over plænen. Det er vigtigt at følge brugsanvisningen og det er også vigtigt at vide, at det er svært at få en tilstrækkelig effektiv virkning. Nematoder til bekæmpelse af gåsebiller kan købes på nettet eller bestilles i havecenteret. 

Den forebyggende har flere tilgangsvinkler. Der er muligheden for at tromle græsplænen om foråret, tilførsel af kompost til sandede jorder og opsætning af stærekasser for at få stærene til at æde larverne. Selve æglægningen kan eventuelt forhindres ved at udlægge et net over de udsatte arealer.