Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gråskimmel i vintergæk

Hvad kan du gøre for at forhindre svampeangreb i vintergæk?

Gråskimmel er en af de mest almindelige plantesygdomme, og vi kender den fra et utal af forskellige plantearter. Gråskimmel i vintergæk kaldes på latin Botrytis galanthina, og det er en speciel art, der er tilknyttet vintergæk.

Svampen har ofte svært ved at angribe levende, sundt væv, medmindre der er små sår eller andre former for beskadigelser. Undtagelsen er, når der er langvarige perioder med høj luftfugtighed, for eksempel under et tæt snedække, og/eller hvis svampen har fået en "madpakke" med.

I dette tilfælde vil en madpakke bestå af visne, døde blade, der ligger tæt omkring vintergækkerne. Under sneen har der i vinterens løb været temperaturer lige over frysepunktet, hvilket har været fint for gråskimlen.

Udover de grålige sporer, som spredes med luften, danner gråskimmel også såkaldte sklerotier, en slags hvilelegmer, der kan ligge i jorden i flere år, før de igen spirer.

Et gammelt råd går derfor ud på at grave de angrebne planter op med jorden, der er omkring dem, og fjerne det hele fra haven. Har man kun en enkelt lille gruppe af vintergækker, er dette muligt.

Normalt er det dog ofte uoverskueligt. Det kan hjælpe at fjerne de visne blade om efteråret, så gråskimlen ikke har sin madpakke til rådighed. Og ellers kan man håbe på en vinter, hvor sneen bliver liggende i kortere tid, end den gjorde sidste vinter.