Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Grøn souvenir kan være katastrofe for dansk natur

Det kan synes som en skøn ide at tage en plante med fra feriestedet til minde om en uforglemmelig rejse. Lad være, lyder det fra Landbrugsstyrelsen

For os, der har problemer med den iberiske skovsnegl, bedre kendt som dræbersneglen, kan man under indsamlinger af de ubudne gæster i køkkenhaven nemt tænke: 'gid den aldrig var kommet hertil'. Men det er den, og hvem der var ansvarlig for, at den første gang kom til landet skjult i en potteplante, ved heldigvis ingen.

Hensigten er god, når man snupper et botanisk minde med hjem fra ferien, men der er planter, som ændrer karakter, når de lander i vores klima fremfor det klima, som de forlod. Vi risikerer, at de i vores klima opfører sig invasivt, og at vi ikke kan styre dem. Vi risikerer, at de spreder sig til naturen via frø, via udløbere eller måske via vores håndtering af affaldet fra planten. I værste fald kan en plante, som ikke har sine naturlige fjender, hvad enten det er dyr eller måske meget høje eller meget lave temperaturer i klimaet, blive en trussel for vores hjemmehørende planter.

Det kan ske for selve planten, men derudover er der risiko for, at den bringer usynlige fjender med over grænser.

-"Det være fristende at tage en plante med hjem, men det er altså en dårlig idé. Planterne kan nemlig bære på skadelige bakterier, virus, biller eller svampesygdomme, som ikke kan ses med det blotte øje", siger enhedschef Kristine Riskær fra Landbrugsstyrelsens enhed for Planter & Biosikkerhed.

Indenfor EUs grænser må du som hovedregel medbringe plantemateriale, så længe det blot ikke er udryddelsestruede planter, der er omfattet af Washington-konventionen. 

Kommer du fra et land udenfor EU, skal din plante, dine frø, frugter eller snitblomster følges af et plantesundhedscertifikat fra oprindelseslandet. Dette er bevis for, at du ikke medbringer alvorlige skadegørere. Derudover er der sandsynligvis krav om, at dit medbragte plantemateriale skal importkontrolleres. Derfor skal du inden ankomst til Danmark anmelde til Landbrugsstyrelsen, at du tager det aktuelle plantemateriale med til landet.

Du kan læse mere om reglerne på Landbrugsstyrelsens hjemmeside her.

En god regel er, at du altid overvejer, om det virkelig er nødvendigt at medbringe plantemateriale udefra, da det er pålagt en risiko. Er du i tvivl, er det en god ide at lade være.