Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

De fandens mælkebøtter

Mange kender til problemet med mælkebøtter i græsplænen, og det kan føles som et endeløst arbejde at komme dem til livs. Her får du vores tips.

Mælkebøtter kan være svære at undgå, fordi deres frø kommer flyvende langvejs fra. Ifølge Haveselskabets ekspert i ukrudtsbekæmpelse, Maj-Britt Rønne Møller, er der flere metoder, du kan overveje. 

Omlægning af plænen

Hvis du har rigtig mange mælkebøtter, kan en omlægning af plænen være en mulighed. Det vil sige, at arealet fræses, og fræsningen gentages i et par måneder, hvorefter der sås nyt græs. Efterfølgende skal man holde øje, og alle fremspirede mælkebøtter stikkes så tidligt som muligt.

Stikning

Denne løsning er nemmest, hvis der ikke er ret mange af dem. Her bruger du en kniv eller et mælkebøttejern til at skære roden over så langt nede som muligt. For at undgå yderligere spredning er det vigtigt at få fjernet dem, inden de blomstrer og sætter frø, så det største arbejde ligger i april og maj.

Det kan tage tid at nedbringe antallet på denne måde, men det virker, hvis man er vedholdende!

I øvrigt er det vigtigt, at du gøder plænen regelmæssigt i vækstsæsonen. Så spirer de nye mælkebøttefrø ikke så nemt, fordi græsset bliver så tæt, at det lukker af for lyset. 

Få en hjælpende hånd

At fjerne mælkebøtter kan være en fin måde at tjene sine første lommepenge på, så måske kender du et skolebarn, der kan hjælpe dig lige nu, hvor der er travlt i haven med mange andre gøremål.

Lær at holde af dem

Mælkebøtteblomster er vigtige kilder til pollen og nektar til havens insekter. Hvis mætte humlebier kan få dig til at se på mælkebøtterne med mildere øjne, kan du spare en masse bøvl.