Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

De 6 mest stillede spørgsmål om græsplæne og tørke

Når vi oplever tørke, er græsplænen et af de steder der første steder, vi oplever at haven mangler vand. Læs her hvad du skal gøre, og ikke gøre, ved din tørre græsplæne.

Græsplænen bliver gul når vi oplever længere perioder uden regn. Foto: Haveselskabet

Græsplænen bliver gul når vi oplever længere perioder uden regn. Foto: Haveselskabet

Min græsplæne er helt tør og gul. Er græsset dødt?

SVAR: Nej, det meste af græsset af ikke dødt. Det er gået i dvale. Så snart vi igen får regn, vil græsset blive grønt i løbet af et par dage. Når vi oplever ekstrem tørke, kan der være områder, hvor græsset går ud. I sensommeren vil der være gode betingelser for at så nyt græs i disse områder.

Skal jeg vande min græsplæne?

SVAR: Nej, græsplænen skal ikke vandes. Vand er en begrænset ressource og derfor må vi prioritere og kun vande det mest nødvendige i haven, som fx køkkenhave, drivhus, krukker og nyplantede planter. Græsset skal nok klare sig uden.

Skal jeg klippe græsplænen, når den er tør og gul?

SVAR: Græsset vokser langsomt, eller slet ikke, når det er gået i dvale. Derfor vil det sjældent være nødvendigt at klippe det. Men hvis det alligevel bliver for langt, så indstil plæneklipperen til den højst mulige klippehøjde. På den måde stresses græsset mindst muligt.

Kan jeg så nyt græs, når der er tørt?

SVAR: Græsfrø har brug for fugtighed i jorden for at kunne spire. Derfor er det bedre at vente til sensommeren, hvor der er langt bedre betingelser for frøspiring.

Skal græsset have gødning, når der er tørke?

SVAR: Nej, når græsset er i dvale, bruger det ikke gødning. Desuden skal gødningen opløses af regnvand for at planterne kan optage det, så der er ingen grund til at gøde, når vi oplever tørke.  

Hvad kan jeg gøre for at min græsplæne bedre modstår tørke i fremtiden?

SVAR: I sommermånederne, hvor vi typisk oplever tørkeperioder, kan du med fordel indstille plæneklipperen til den højeste klippehøjde. Topdress med kompost vil øge humusindholdet i rodzonen og dermed også jordens evne til at holde på vand. Det gælder særligt på lette og sandede jorde.

I fremtiden må vi indstille os på, at vi med hyppigere og mere ekstreme tørkeperioder, også vil opleve perioder, hvor græsplænen er tør og gul.