Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

9 lyserøde forårstræer

Findes der noget smukkere end en lyserød sky af blomster mod forårshimlen? Mange forårsblomstrende prydtræer, der blomstrer i april-maj, kan netop tilbyde et sådant syn!

Magnolia, Magnolia x loebneri, Leonard Messel, Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Magnolia, Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'. Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Magnolia og prydkirsebær er velkendte eksempler på forårsblomstrende prydtræer – men der findes spændende alternativer, som med fordel kan plantes i haven. En række paradisæbler blomstrer lyserødt i foråret og gør sig atter bemærket i haven i efterår og vinter, hvor de tiltrækker sig opmærksomhed med deres gule, orange eller knaldrøde frugter.

Forårsblomstrende prydtræer kan med fordel plantes solitært – tænk på et ganske særligt sted midt på græsplænen, ved hoveddøren eller på et sted hvor du altid kan se det fra stuevinduet. Har du pladsen til det, kan du også med fordel plante en hel lille allé af prydkirsebær, som vil tiltrække sig meget opmærksomhed i april-maj. Tænk på den overdådige og velkendte kirsebærallé på Bispebjerg Kirkegård, som er omtalt længere nede i artiklen.

Blomstrende træer er ofte gavnlige for bier og andre af havens insekter. Her er det dog værd at være opmærksom på, at bier ikke kan finde føde hos de mange prydtræer med fyldte blomster, da de pollenbærende støvdragere hos fyldte blomster er omdannet til kronblade. Mange prydkirsebær og paradisæbler er gode biplanter. Vælg gerne et træ, der udover den overdådige forårsblomstring senere på året bærer frugt til fryd for øjet og til fordel for fuglelivet.


Her får du ni forskellige gode havetræer, der blomstrer lyserødt i april eller maj:

1. Prydkirsebær, Prunus ’Accolade’

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her