Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

9 lyserøde forårstræer

Findes der noget smukkere end en lyserød sky af blomster mod forårshimlen? Mange forårsblomstrende prydtræer, der blomstrer i april-maj, kan netop tilbyde et sådant syn!

Magnolia, Magnolia x loebneri, Leonard Messel, Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Magnolia, Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'. Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Magnolia og prydkirsebær er velkendte eksempler på forårsblomstrende prydtræer – men der findes spændende alternativer, som med fordel kan plantes i haven. En række paradisæbler blomstrer lyserødt i foråret og gør sig atter bemærket i haven i efterår og vinter, hvor de tiltrækker sig opmærksomhed med deres gule, orange eller knaldrøde frugter.

Forårsblomstrende prydtræer kan med fordel plantes solitært – tænk på et ganske særligt sted midt på græsplænen, ved hoveddøren eller på et sted hvor du altid kan se det fra stuevinduet. Har du pladsen til det, kan du også med fordel plante en hel lille allé af prydkirsebær, som vil tiltrække sig meget opmærksomhed i april-maj. Tænk på den overdådige og velkendte kirsebærallé på Bispebjerg Kirkegård, som er omtalt længere nede i artiklen.

Blomstrende træer er ofte gavnlige for bier og andre af havens insekter. Her er det dog værd at være opmærksom på, at bier ikke kan finde føde hos de mange prydtræer med fyldte blomster, da de pollenbærende støvdragere hos fyldte blomster er omdannet til kronblade. Mange prydkirsebær og paradisæbler er gode biplanter. Vælg gerne et træ, der udover den overdådige forårsblomstring senere på året bærer frugt til fryd for øjet og til fordel for fuglelivet.


Her får du ni forskellige gode havetræer, der blomstrer lyserødt i april eller maj:

1. Prydkirsebær, Prunus ’Accolade’

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her