Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Sådan får du succes med Austin roser

Som medlem får du her roseneksperterne Birthe og Ernst Jensens guide til at dyrke Austin roser - eller engelske roser - i Danmark.

Rose 'Charles Austin'. Foto: Birthe og Ernst Jensen

Rose 'Charles Austin'. Foto: Birthe og Ernst Jensen

Austin roserne - eller de engelske roser, som de også kaldes, er en gruppe af rosensorter med smukke blomster, skøn duft og lang blomstringstid. De er skabt af den berømte, engelske rosenforædler David Austin ved krydsning af historiske og moderne roser. 

Her fortæller roseneksperterne Birthe og Ernst Jensen, hvad de selv gør for at give deres Austin roser en god start og pasning i deres rosenhave.

Er Austin roser sarte?

Da Austin roserne først kom til Danmark, var de danske rosenproducenter noget forbeholdne. Man mente ikke, at roserne var fuldt vinterhårdføre, da de fleste af disse roser var - og stadig er -podet på en såkaldt Laxa-grundstamme.

Laxa-grundstammen kræver lidt mere varme end andre rosengrundstammer, før den bliver aktiv efter vinteren. Det betyder i teorien, at roser, der er podet på denne stamme, er senere om at komme i gang om foråret. Det har dog i praksis vist sig ikke at have nogen betydning. Roser på Laxa-grundstammer er lige så vinterhårdfør i den danske vinter som andre grundstammer.

Alle betænkeligheder ved at dyrke Austin roser i Danmark er derfor nu lagt på hylden. 

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her