Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gør din skærehavedrøm til virkelighed

Drømmen om en skærehave, hvor der kan høstes blomster til en herlig strøm af skønne havebuketter hele sommeren, er ikke så svær at gøre til virkelighed.

Skærehavedrømmen - buketter fra egen have

Drømmen om en skærehave er drevet af passion. Passionen for at fråse i blomster til vilde, skønne, naturlige buketter med personlighed skabt af blomster, der er dyrket og høstet lige uden for havedøren. I skærehaven kan du dyrke præcis de blomster, du bedst kan lide i de farver, du holder allermest af. Og du kan forsyne dig selv og dine heldige omgivelser med fine, friske blomster hele sommeren.

Havebuket - foto Lotte Bjarke

Skærehaven er ikke ukendt, den er et gammelt element i den danske havetradition. Men som altid mødes fornyelse og tradition i haven, der til alle tider har været leverandør af blomster til buketter. Det nye er at dedikere et særligt område af haven til målrettet dyrkning af blomster til at høste af, ganske som der høstes grøntsager i køkkenhaven.

Det er ikke svært at komme i gang med at realisere drømmen om skærehaven. Her er der nemlig ingen regler for hverken udseende, indhold eller omfang. Det er kort sagt dig, der bestemmer, og du kan selvfølgelig begynde med at udvælge et ganske lille areal til formålet, vælge de nemmeste blomster og så udvide projektet i takt med, at du får mod på mere. Præcis sådan går det som regel.

Alt, hvad du skal bruge til at komme i gang, er et stykke ledig, solbeskinnet jord, nogle poser frø og dit gå-på-mod. Tænk over hvilke buketter, der står øverst på ønskesedlen og anskaf dig frø efter det. Husk at tænke i variation, så du får sået både planter med store, iøjnefaldende blomster, lette skærme og høje spir. Og sørg for også at så diskrete pauseplanter som for eksempel enårige græsser. Så er vejen til de skønneste buketter sikret.

Fem sikre sommerblomster

  • Frøkenhat, Zinnia elegans
  • Håret solhat, Rudbeckia hirta
  • Haveridderspore, Consolida regalis (syn. Delphinium consolida)
  • Tandstikkerurt, Amni visnaga
  • Dusksalvie, Salvia viridis