Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Ekspertens 7 favoritter til skærehaven

At så sommerblomster til buketter er en sand lykke. Men der er mange forskellige blomster at vælge imellem. Her får du eksperten Liv Meinerts favoritter i skærehaven.

Buket af sommerblomster fra skærehaven. Foto: Liv Meinert

Buket af sommerblomster fra skærehaven. Foto: Liv Meinert

Vi har spurgt Liv Meinert, der står bag @Plante_liv på instagram og initiativet #projektbuket, hvor man hver uge kan lege med og gå ud og plukke en buket fra haven. 

 - Jeg er vild med at dyrke skærehave, så kort kan det siges. Jeg bruger vintermånederne på at finde ud af, hvilke frø der skal indkøbes til den kommende sæson. Det er begrænsningen kunst, for der er så mange smukke blomster at vælge imellem. Der er altid nyheder der skal prøves af og så er der nogle som jeg har dyrket før, men som jeg bliver nødt til at have, fordi de er gået hen og blevet mine favoritter. Dem kan du læse om her.   

Mine favoritter 

Frøkenhat, Zinnia violacea ‘Queen Lime Orange’

1. Frøkenhat, Zinnia violacea ‘Queen Lime Orange’ (syn. Z. elegans ‘Queen Lime Orange’)

Denne frøkenhat er virkelig noget særligt, farven er en særegen blanding af orange og limegrøn. Holdbare blomster på stive stilke, der ikke kræver opbinding. God i buketter og smuk i bedet. 

Sommerfloks, Phlox drummondii ‘Cherry Caramel’
Foto: Liv Meinert

2. Sommerfloks, Phlox drummondii ‘Cherry Caramel’

En blomst med en opsigtsvækkende farvekombination af lys karamelbrun og dyb kirsebærrød. Lang blomstringstid. God i bede, krukker og buketter.

Haveløvemund, Antirrhinum majus ‘Chantilly Bronze’
Foto: Liv Meinert

3. Haveløvemund, Antirrhinum majus ‘Chantilly Bronze’

Løvemund i Chantilly-serien har i modsætning til de klassiske løvemund en åben blomst, som tilmed vender opad. Den opadvendte blomst gør, at den syner af mere i bede og buketter. Farverne er et miks af lyserød, lysegul og fersken.

Vinget hindebæger, Limonium sinuatum Pastel Mixed
Foto: Liv Meinert

4. Vinget hindebæger, Limonium sinuatum Pastel Mixed

Vinget hindebæger giver mængder af blomster over en meget lang sæson. Blomsterne egner sig til buketter såvel som til tørring. Ved at vælge en frøblanding med flere sorter får man flere farvenuancer at vælge imellem og kombinere med i sine buketter. 

Solsikke, Helianthus debilis ssp. cucumerifolius ‘Italian White’
Foto: Liv Meinert

5. Solsikke, Helianthus debilis subsp. cucumerifolius ‘Italian White’

‘Italian White’ er en mindre solsikke med cremehvide blomster. De små blomsterhoveder svæver på 1-1,5 meter høje stængler. Elegant bagerst i et bed eller som en hæk i køkkenhaven. Også god i buketter.

Håret solhat, Rudbeckia hirta ‘Sahara’
Foto: Liv Meinert

6. Håret solhat, Rudbeckia hirta ‘Sahara’

Håret solhat ‘Sahara’ har blomster i alskens nuancer af karamel, sandfarvet, støvet rødbrun og rosa. Blomsterne er enten enkle eller halvfyldte. Holdbare blomster på stive stilke med lang blomstringstid. Kan overvintre i milde vintre. 

Almindelig blåkvast, Ageratum houstonianum ‘Timeless’ Mixture
Foto: Liv Meinert

7. Almindelig blåkvast, Ageratum houstonianum ‘Timeless’ Mixture

Blåkvast er normalt en lav kantplante; sorten ‘Timeless’ er imidlertid en højere variant med stilke på ca. 70 cm. Dette smukke miks består af blå, lilla og lyserøde farver. Blomstrer i månedsvis og er meget anvendelig til buketter.

Havemorgenfrue, Calendula officinalis ‘Pink Surprise’
Foto: Liv Meinert

8. Havemorgenfrue, Calendula officinalis ‘Pink Surprise’

Morgenfruen ‘Pink Surprise’ har smukke, ferskenfarvede blomster. God i både bedet og buketter. Let at dyrke, kan sås direkte på voksestedet.

Monarda, Monarda hybrida ‘Lambada’
Foto: Liv Meinert

9. Monarda, Monarda hybrida ‘Lambada’

Denne opsigtsvækkende plante ligner nærmest en lilla frynsekjole. Er god til bier og har en aromatisk duft. God som blikfang i bedet. Kan ikke lide at tørre ud.

Følg Liv

Find Liv på instragram - og så kan du blive inspireret til at dyrke skærehave i egen have. Livs have er en klassisk parcelhushave, hvor hun dyrker skærehave i højbede.