Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Stolt kavaler - havens bedste sommerblomst

Stolt kavaler kan bruges i enhver have på næsten enhver måde, og den findes i utallige variationer. Når den tilmed er så nem, at den stort set bare skal sås, er det ikke underligt, at den er populær. Nu fås den sågar i gul.

At udnævne en enkelt art til den bedste sommerblomst er måske på grænsen af det forvovne, men når det drejer sig om stolt kavaler, er ingen tillægsord vist for positive. Med yndige blomster, som findes i kønne og mange farvevariationer og former, fintfliget løv og en opret og let vækst passer den ind overalt i haven. Den er yderst let at dyrke, billig, fordi den kan fremskaffes fra frø, og tolerant over for vækstforholdene.

Nu også i gul

Stolt kavaler, Cosmos bipinnatus, er ikke nogen ny eller ukendt sommerblomst. Længe har den figureret blandt de mest populære, og nye sorter kommer til stadighed på markedet. Den mest bemærkelsesværdige nye er den lysegule ‘Yellow Garden’. Den er lidt af en sensation, da farverne hidtil har holdt sig inden for den hvide og røde farveskala. En tranebærrød ‘Double Click Cranberries’ med helt fyldte blomster hører også til blandt de nyere sorter, og den bliver med stor sandsynlighed populær. ‘Pink Popsocks’, som indeholder en blanding af enkeltblomstrede, dobbeltblomstrede og anemoneblomstrede, ensfarvede og flerfarvede stolte kavalerer i pink, er god i skærehaven, da man altid kan finde lige den, der mangler i buketten. Desuden er den kompakt og god i krukker.

Stolt kavaler hører til kurvblomstfamilien, Asteraceae. De mest almindelige sorter har enkle blomster med otte afrundede, let overlappende kronblade omkring den gule kurvbund. Men der er efterhånden kommet mange sorter frem med et lidt anderledes udseende.

'Yellow Garden', skærehave
‘Yellow Garden’. Foto: Flickr/Guilheim Vellut

Forskellige typer fanger

Ikke alene blomsterfarven, men også -formen varierer. Nogle sorter er flerfarvede, for eksempel sorterne ‘Sweet Dreams’ og ‘Candy Stribe’, der har sart lyserøde til hvide kronblade og en hindbærrød stribe rundt om den gule kurvbund. Andre har sammenrullede kronblade, der kan minde om konkylier eller måske en tryllefløjte. Derfor har de fået de engelske betegnelser “Seashell” og “Pied Piper”. De findes i flere rødlige og hvidlige nuancer.

En gruppe stolt kavaler har et mere løst og vildt udtryk med halvfyldte blomster og kronblade med takket rand, for eksempel den hvide ‘Psyche White’. Og endelig er der helt fyldte blomster hos en række sorter. De findes i hvid, lyserød, vinrød og nu også tranebærrød, “Double Click” indgår ofte i sortsnavnet.

Kompakte stolte kavalerer, som kun bliver 30-40 cm høje, er rigtig gode i krukker. De findes blandt andet i Sonata-serien. De højeste stolte kavalerer bliver helt op til halvanden meter høje under næringsrige vækstforhold. Læs på frøposen, for højden er vigtig for anvendelsen.