Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gødning til skærehavens blomster

Der er mange måder at gøde sine planter på, men det vigtigste er at planterne får noget at leve af.

Man kan blive helt rundtosset af at se alle de forskellige gødningsprodukter der findes i havecenteret. Hvilke skal bruges til hvad? og hvordan skal man gøde i skærehaven? Det er findes der ikke kun ét svar på, men for at gøre det enkelt, så kommer man langt med en helt almindelig allround havegødning. 

Gødning til de forkultiverede planter

Når man forkultiverer sår man i så- og priklemuld. Det er en næringsfattig jord, og det er vigtigt, for hvis der er for meget gødning i jorden kan det svide de små spirer. Desuden har planterne ikke behov for gødning i deres allertidligste stadie. Når de små planter er blevet priklet over i hver sin potte, kan man evt. blande halv dosis flydende gødning i vandingsvandet, hvis ikke pottemulden er gødet på forhånd. 

Flydende gøding i halv dosis kan bruges til de forkultiverede planter. Foto: Haveselskabet

Når bedene gøres klar

Når bedene udendørs gøres klar, er det vigtigt at jorden er velgødet. Det kan man enten gøre ved at udlægge 5 cm kompost eller staldgødning (brug dog ikke frisk hønsemøg), men har man ingen af delene kan man også købe gødning på planteskolen. Gå efter en tør (ikke flydende) organisk allround gødning. Organiske gødninger er langtidsvirkende i modsætning til kunstgødning. 

Staldgødning er meget velegnet til at blande rundt i jorden inden der sås og plantes ud. Foto: Pixabay

Resten af sæsonen

Hvis jorden er velgødet når du starter, så er der næring nok i jorden til det meste af sæsonen. Men det kan være en god ide med et ekstra drys gødning i løbet af august, så planterne holdes i god vækst. Vælger du at gøde med kunstgødning, må du regne med at skulle gøde 3-4 gange i løbet af sæsonen. Kunstgødning virker hurtigere, men man skal gøde oftere. 

Man kommer langt med en organisk allround havegødning. Foto: Haveselskabet

Gød ikke for meget

Når man bruger gødning, er det vigtigt altid at følge doseringsvejledningen på pakken. Mange tænker, at hvis jeg gøder lidt mere, så gør jeg det ekstra godt for planterne. Men overgødskning har den modsatte effekt. Det får planterne til at mistrives. Så hellere gøde lidt, men ad flere omgange.