Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Pomeranshøgeurt

Hvis du kan lide den enkle blomsteræstetik, er pomeranshøgeurt en interessant plante.

Pomeranshøgeurt, Hieracium aurantiacum, har karakteristiske orange, behårede kurvblomster, der fanger en med en orange glød, kun få blomster kan præstere. Faktisk er blomsterhovedet flerfarvet; yderst er det stærkt orange, mens det ved midten er gult. Plantens stængel er bladløs, og vokser fra en roset af lancetformede blade.

Pomeranshøgeurtens naturlige voksested er grøftekanter og enge, men den er i tilbagegang. Til gengæld rykker den nu ind i haverne – blandt andet fordi planteskolerne har fået øjnene op for den lille, undseelige plante.

Den stammer oprindeligt fra syd– og mellemeuropa, hvor den vokser villigt i den tørre og grusede jord. Planten er altså ret nøjsom og vokser bedst i den lette jord og med rigeligt lys.

Jeg plantede for et par sæsoner siden et par pomeranshøgeurt i min have. De står i en vild del af græsplænen, hvor de vokser mellem mine hosta af forskellige størrelse. Pomeranshøgeurten har nu bredt sig, så den dukker skødesløst op forskellige steder i hostabeplantningen. Deres blomsterfarve danner flot kontrast til hostaernes dominerende friskgrønne farve. Plantestedet er ikke ideelt, da netop hosta har store, skyggende blade, men indtil videre går det.

Pomeranshøgeurt formerer sig ved både udløbere og frø.