Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Bonderoser og silkepæoner

Bonderoser og silkepæoner er normalt nemme planter, selvom de nu og da kan volde lidt besvær, når de ikke vil blomstre eller bliver angrebet af svamp.

Bonderoser og silkepæoner hører begge til pæonslægten, Paeonia. De er begge såkaldte staudepæoner, som visner ned om efteråret - i modsætning til træpæoner, der er buske.

Det botaniske artsnavn for bonderoser er Paeonia officinalis, mens silkepæonerne hører til arten P. lactiflora eller er krydsninger, hvori den indgår. Silkepæoner findes i flere hundrede sorter, mens bonderoserne byder på knap så mange.

Et utal af varianter

Bonderoserne blomstrer i maj-juni med store, skålformede blomster, mere eller mindre fyldte i røde og hvide farvenuancer. Silkepæoner tager over i juni og lidt ind i juli. De er oplagte som det blomstrende indslag i haven, før roserne træder ind på scenen.

Silkepæoner findes i et utal af farvevarianter – røde, rosa, gule, hvide og blandinger, så nogle blomster har to eller tre farver. Højden på de mange sorter varierer fra 50 centimeter til over en meter. Blomsterne varierer fra enkelte, åbne blomster til meget fyldte.

Både bonderoser og silkepæoner betragtes overvejende som nemme planter, selvom de nu og da kan volde lidt besvær, når de ikke vil blomstre eller bliver angrebet af svamp.

Nøjsomme planter

September er det bedste tidspunkt for at plante begge arter. Men har du dem stående i potter, kan de plantes om foråret. Jorden skal være veldrænet, og den må ikke være sur. Rodknolden skal kun fem centimeter under jordoverfladen. Plantes de for dybt, kan det medføre dårlig eller slet ingen blomstring i en årrække.

Pæoner vokser udmærket i let skygge, mens fuld sol giver flest blomster. Selvom de er nøjsomme planter, har de det alligevel bedst i en næringsrig jord.

Bladene kan ødelægges mere eller mindre af svampepletter. Men den slags svamp er ikke ødelæggende for pæonerne. De angrebne blade kan klippes af, hvis de er hårdt medtaget. Fjern alle blade om efteråret, så de ikke ligger på jorden og er smittekilde for næste forårs nye skud.

Pæongråskimmel er den værste svamp. Den ødelægger de nye skud lige ved jordoverfladen om foråret, så de vælter og visner. Fjern ødelagte skud og skift eventuelt planterne ud, hvis det gentager sig over flere år.