Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Månestråle

Månestråle lever helt op til sit poetiske navn. Blomsterne er voksagtige og køligt gule som klart måneskin. En lysende effekt, der forstærkes af store smukke blade og skyggefulde omgivelser.

Månestråle, Kirengeshoma palmata, hører til hortensiafamilien. Blomsterne er let nikkende og hænger på stilke i løse klaser. Sommeren igennem står månestråle med grønne dråbeformede knopper, der langsomt vokser sig større og større. I august begynder knopperne at skifte farve, og de voksagtige blomster færdigudvikles.

Stauden tiltrækker sig stor opmærksomhed i alt det grønne på grund af blomsternes form, sarte farve og sene blomstringstid. Kronbladene er kødfulde og let snoede, heraf staudens andet navn, voksklokker

Planten blomstrer fra september til frosten kommer.

Dekorativ bladstaude

Månestråle hører til gruppen af frodige bladstauder, hvis blade er næsten lige så værdsatte som blomsterne. Væksten er busket med sortrøde bladstængler.

Bladene er ahornformede og 10-15 cm store, indskårne og let behårede. De sidder taglagt og aftager i størrelsen op ad stænglen. De store blade forneden dækker jorden helt, mens de mindre blade i toppen af stænglerne lader lyset komme igennem til blomsterne.

Stauden bliver næsten 1 m høj og kan med tiden blive næsten lige så bred. Den udvikler sig smukkest, hvis den får god plads.

Plant den i let skygge og surbundsjord

Månestråle stammer oprindelig fra Japan, hvor man finder den i store bevoksninger under let skyggende træer i de kølige bjergskove.

Herhjemme indgår den i gruppen af ”woodland-planter” og trives bedst i halvskygge. Den foretrækker en ikke for tør surbundsjord og et voksested, der er beskyttet mod stærk sol og blæst.

Månestråle er velegnet i surbundsbedet, ikke mindst på grund af den sene blomstring, og den er selvskreven i den japansk-inspirerede skovhave.

I vores have vokser den i den flimrende skygge under et pagodetræ, Styphnolobium japonicum ( tidligere Sophora japonica), mellem rhododendron, anemoner og bronzeblad. I skovhaven trives den fint sammen med bregner, hosta, bronzeblad, duskkonval, sølvlys og lignende bladplanter.

Den udvikler sig dog allersmukkest, når den plantes solitært omgivet af lavere stauder med samme vækstkrav, fx anemone, hasselurt og bispehue.