Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Skønne skærme

Skærmplanter passer godt både til en vild have med grøftekantslook og til den super romantisk havestil.

Skærmplanternes delikate skærme har en fantastisk evne til at give haven det strejf af vildskab, som havedesignerne elsker.

Vilter romantik 

Her ses vild kørvel, Anthriscus sylvestris – havedesignernes yndling lige nu. Denne skærmplantes yndige, kniplingsagtige blomster og deres evne til at så sig selv gør den perfekte til en klassisk cottagehave, hvor den lidt tilfældige fremkomst af frøsåede planter er en vigtig del af stilen.

Vild have, biodiversitet, vilde haver, pæn vild have Anthriscus sylvestris

Her vokser de i en vild showhave ved Chelsea Flowershow 2014 sammen med hvide akelejer, Aquilegia, og brændt orange kongelys, Verbascum. I forgrunden ses den høje kleopatras nål, Eremurus robustus.

Vikingernes yndling

Skærmplanter findes i alle størrelser. Helt op til den op til to meter høje kvan, Angelica archangelica, som også kaldes engleurt – en gammel, dansk kulturplante, som vikingerne tog med hjem fra Island og dyrkede i deres kvangårde.

I dag er kvan tilbage i haverne og i det nordiske køkken. Da den er en fantastisk flot og skulpturel plante, fortjener den en hædersplads i prydhaven. 

Vild have, biodiversitet, vilde haver, pæn vild have, kvan, Angelica archangelica

I denne showhave, som vandt en guldmedalje ved Chelsea Flowershow 2013, ses en majestætisk kvan med store, grønne skærme sammen med lilla lupiner, Lupinus ‘Masterpiece’.

Kulørte skærme 

De fleste skærmplanter har hvide blomster, men de findes også i andre farver, fx lyserød hos bjerghulsvøb, Chaerophyllum hirsutum ‘Roseum’, og stor pimpinelle, Pimpinella major ‘Rosea’. 

Vild have, biodiversitet, vilde haver, pæn vild have, Foeniculum vulgare

Eller som her gule skærme hos almindelig fennikel, Foeniculum vulgare, der er plantet i en farvestrålende sammensætning med en pink frøkenhat, Zinnia violacea

Bedet er fotograferet på den store internationale haveudstilling IGS (Internationale Garten Schau), som blev afholdt i Hamborg i 2013. Fennikel er også smuk sammen med orange, gule eller blå blomster eller med græsser i gyldne farver.

Sensommerens pragt

Mange skærmplanter blomstrer ret tidligt på sommeren, men det gælder ikke den yndefulde og sentblomstrende Selinum wallichianum, som endnu ikke har et dansk navn. Den er derfor fin, hvis man gerne vil strække sæsonen med skærmplanter.

Vild have, biodiversitet, vilde haver, pæn vild have Selinum wallichianum,

Her ses en smukke Selinum wallichianum med hvide blomsterskærme, rødlilla stængler og elegantfliget løv sat sammen med purpursolhat, Echinacea purpurea.