Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

11 tørketålende stauder

Tørke er et tilbagevendende problem i det danske sommerhalvår, og næsten hvert år oplever vi perioder med tørke. Her får du 11 tørketålende stauder og græsser, som vil pynte i haven og samtidig kan trives i tørre områder med meget sol og tør jord. Hvis du gerne vil have at de tørketålende stauder skal være hjemmehørende - så læs nederst i artiklen.

Vi er nærmest opvokset med idéen om, at et godt lag næringsrig muld er det bedste, vi kan give haven. Men faktisk er det ikke altid en fordel for staudehaven, især ikke hvis man ønsker en have, der er mere robust over for tørke. Nøglen til at få tørketålende planter til at trives i haven er dels, at planterne skal have masser af sol, og dels at de skal stå i en veldrænet jord - gerne i et tykt lag ren grus. I en muldrig lerjord vil mange af disse planter ikke trives og ikke overleve de våde danske vintre.

Vil du anlægge et tørketålende bed, er det en god ide, at anlægge bedet med et tykt lag af groft grus øverst i bedet - gerne helt op til 20 cm. Det grove grus (0-8 mm) er det mest oplagte valg, men faktisk kan man bruge mange andre typer materialer. Perlesten og ærtesten kan med stor fordel også bruges, og der har ukrudtet endnu sværere ved at få fat. Det vigtige er blot at have den grove struktur, hvor staudernes rødder kan udvikle sig, og hvor fugtigheden kan bevares. Det er meget vigtigt, at der ikke er en stor andel af ler i gruset, for det vil være med til at gøre overfladen hård og kompakt, og så vil der ske en udtørring længere nede, da regnvandet ikke trænger ned. Derfor skal man bruge vasket grus, som er uden ler.

Her får du 11 spændende stauder, der er meget tørketålende, når først de er etableret i bedet.

1. Sibirisk iris, Iris sibirica ‘Perry’s Blue’

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her