Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Blomstrende have i november

Selv i november er det muligt at have blomster i staudebedet, hvis vejret arter sig. Læs her hvilke stauder der blomstrer sent på sæsonen.

Oktobermargerit, Leucanthemella serotina. Foto: Flickr

Haveåret går på held og vinteren melder snart sin ankomst. Men selvom det er sidst på sæsonen, kan der stadig være blomstrende stauder i haven. Særligt hvis den første nattefrost falder sent, for mange stauder kan faktisk blomstre helt indtil den første frost. Enkelte klarer også fint en smule nattefrost og giver først op når det bliver rigtig vinter.  

Sentblomstrende eller længeblomstrende

Vil man gerne have blomstrende stauder i oktober og november, må man gå efter de sentblomstrende stauder eller stauder, der har en meget lang blomstring. Det er stauder, som ikke ser ud af meget om foråret, når man tager en tur i havecenteret, og derfor er det værd at noteres sig, hvilke der blomstrer, når man besøger havecenteret i efteråret, så de kan få en plads i staudebedet. 

De sentblomstrende hjælper insekterne

Det er ikke kun os mennesker, der nyder synet af de sentblomstrende stauder. Flere af dem er også gode insektplanter, fordi de indeholder pollen og nektar. Det er endnu et godt argument for at plante sentblomstrende stauder i haven, for da der ikke er mange andre planter, der blomstrer på dette tidspunkt, giver det insekterne mulighed for at finde føde, inden de skal overvintre.

7 meget sentblomstrende stauder

Sølvlys, Actaea simplex 'Brunette' 
Ikke mange af de sentblomstrende stauder trives i skygge, men det gør sølvlys og det er en smuk og høj staude, der kan lyse op i havens mørke hjørner. Sorten 'Brunette' er en dansk sort, med smukt mørkerødt løv. 

Høststenbræk, Saxifraga fortunei (syn. S. cortusifolia var. fortunei)
Den fortjener at blive nævnt for det er en meget yndig staude, der egner sig godt til skovbedet. Der findes flere sorter med enten hvide eller lyserøde blomster. Løvet får desuden smukke høstfarver. 

Asters, Aster sp.
Asters er næsten synonym med den blomstrende efterårshave. Der findes mange arter og et hav af sorter, som folder deres skønhed ud september og blomstrer i flere måneder, selv efter den første frost. 

Sankthansurt, Hylotelephium telephium (syn. Sedum telephium)
Mange nye sankthansurt er kommet til de seneste år. Særligt sorter med rødt løv. De blomstrer i efteråret, og når blomstringen er slut står de med smukke vinterstandere indtil foråret. 

Storkenæb, Geranium ’Rozanne’
En meget længeblomstrende staude. De første blomster springer ud i juni, og herefter blomstrer den uafbrudt til langt ind i efteråret.

Kærtepileurt, Persicaria amplexicaulis (syn. Bistorta amplexicaulis)
En god og kraftig sensommerstaude, og blomstringen varer helt indtil frosten sætter ind. Der findes mange sorter i hvid, rød, bordeaux, orangerød og lyserød og i forskellige højder. 

Oktobermargerit, Leucanthemella serotina
Navnet fortæller, at den blomstrer sent, og det er en høj og statelig staude, der på trods af sine 150 cm ikke vælter. Den er også velegnet til buketter.