Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Blomsterløg og stauder i skøn forening

Elsker du at fylde forårets bede med blomster? Så er blomsterløg i selskab med stauder vejen frem.

Uanset om du vil anlægge et nyt bed, har et eksisterende staudebed eller et par store krukker til terrassen, som du vil pifte op, kan du få mange glæder ved at kombinere stauder med en blandet buket af forårsløg.

Blomsterløg og stauder er nemlig et ideelt partnerskab, hvis du elsker at skabe variation med nye blomster og samtidig gøre havelivet nemt for dig selv. 

Faktisk kan du få næsten uafbrudt løg-blomstring fra starten af marts og frem til juni, hvor de sene stauder begynder at blomstre, blot du sammensætter det rette udvalg af stabile forårsløg og stauder, der supplerer hinandens blomstring og vækst.

Velegnede staudepartnere

For at opnå en langstrakt symbiose mellem blomsterløg og stauder er det vigtigt at vælge stauder, der egner sig til selskabet uden at skygge eller brede sig for meget, så de ikke stjæler rampelyset fra løgene. 

Vælg derfor stauder, som først for alvor folder sig ud fra slutningen af maj, er stabile i deres vækstform og samtidig får store blade, som er gode til at dække både jord og visne løgplanter. 

Bevidst farvevalg

Farven er det første, der fanger vores blik. I dag kan du få løg, der blomstrer i stort set alle regnbuens farver. Men har du svært ved at vælge og tager ’lidt af det hele’, går glansen let af dit løgflor. 

Ved bevidst at vælge et afgrænset farvespektrum til hvert bed og haverum, indkredser du løgvalget og skaber lettere en smuk symfoni af blomster, når du skal vælge blandt de mange nye og mere velkendte varer på hylderne. 

Afstem samtidig dit farvevalg med de øvrige blomster og bladfarver fra stauder, buske og træer, som omgiver bedet i løbet af foråret. 

Vil du placere bedet ved siden af en skyggefuld plads eller stedsegrøn hæk, er det en god idé at vælge blomsterfarver, der lyser op. Er omgivelserne lyse, kan det omvendt være smart at sætte knald på farverne og skabe en mørkere kontrast.

Fordele ved at kombinere stauder og blomsterløg

Ved at lægge forsyninger af forårsløg i et staudebed kan du:

  • Fremskynde forårets første blomstring og løbende få friske blomster i bedet lige fra første forårsdag, til stauderne tager over i juni.
  • Få et grønt og levende dække af stauder til at skjule de nedvisnede blade fra løgplanterne.
  • Udnytte pladsen bedst muligt.
  • Gøre havelivet let for dig selv, men trangt for ukrudtet, og hindre at især frøukrudt spirer.
  • Skabe en vigtig fødekilde for forårets første bier og andre nyttedyr i haven.