Kender du til Haveselskabet?

Haveselskabet er en nonprofitforening hvilket betyder, at vi bruger alle midler til havesagen og vi gør det i fællesskab. Vi dyrker haveglæde med omtanke for den omkringliggende natur. Vi arbejder for at støtte biodiversiteten og er imod brugen af sprøjtemidler og vi går aldrig på kompromis med troværdigheden. 𝗩𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝟯 𝗴𝗿ø𝗻𝗻𝗲 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲𝗶𝗱𝗲𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗹 𝗱𝗶𝗴: 𝗚𝗶𝘃 𝗲𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗲𝗿𝗼𝗱, 𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗸𝗲𝘁 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗹𝗲𝗺𝘀𝗸𝗮𝗯 𝗶 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲. 𝗟æ𝘀 𝗺𝗲𝗴𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗿𝗲 𝗼𝗺 𝗱𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗿 𝗽𝗮̊ 𝗵𝗮𝘃𝗲𝘀𝗲𝗹𝘀𝗸𝗮𝗯𝗲𝘁.𝗱𝗸. 𝗚𝗢𝗗 𝗝𝗨𝗟

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Buksbomhalvmøl

Anneths erfaring med buksbomhalvmøl.

Jeg finder flere og flere buksbomhalvmøl. Jeg vedlægger billeder fra min have.

1. billede, er en larve jeg har taget fra busken og lagt klar til aflivning. Jeg vil træde på dem.

2.billede, er spin der afsættes uden på buksbommen. 

3.billede, buksbom er hårdt angrebet. Fyldt med spin og afføring. 

4. billede, silkekokon øverst til højre

Min erfaring: De enkelte larver er svære at få øje på, så kig godt efter. Jeg har nemmest ved at finde de angrebne områder ved at få øje på det hvide, klistrede spind, der kan ses udenpå planten. Det bedste tidspunkt at gå på jagt på, er, når der er faldet dug (tænk på spindelvæv en tidlig morgen). Jeg mener ikke, at jeg endnu har set æggene eller også ved jeg ikke, hvordan de ser ud i den virkelige verden. Det samme gælder de små larver. Men jeg ved, at de er der. 

Larverne kan være op til 38 mm lange og de er nemme at tage med fingrene, så de kan aflives. Er området hårdt angrebet, er der masser af spin ind mellem buksbomgrenene. Bladene kan være afgnavede, visne eller som bladnerver uden bladmasse. De ødelagte blade er nemme at finde.

Hvis larverne er kommet godt i gang, er der masser af afføring. Afføringen er bittesmå runde kugler, først grønne - siden grålige.

De hvide ikoner er seje og klistrede. Hvis man trækker i dem, kan de blive forholdsvis lange. De brister ikke, men slipper i den ene ende. Så vær omhyggelig med at få "indmaden" uskadeliggjort.

De buksbom, der hos mig først er blevet angrebet, er de storbladet buksbom. Desværre var jeg længe om at komme i gang, så de har også været hårdest angrebet. 2 af dem er blevet gravet op og brændt, og på den 3. har jeg klippet alle grene væk. Så må jeg se til foråret om den kan overleve.  

Det siges, at Larvex virker. Efter sigende (jeg har endnu ikke erfaring) skal det opløses i vand og sprayes (forstøves) fint rundt i planten. Det siges også, at det først virker, når det rammer de enkelte larver uanset størrelse. Der kan således ikke sprøjtes på forhånd. Larvex skal opbevares tørt og køligt.

Læse mere på Haveselskabet.dk, link: https://haveselskabet.dk/havestof/havens-problemer/skadedyr/buksbomhalvmol-et-nyt-skadedyr-pa-buksbom/